Lifestyle

How-to: geld inzamelen voor het goede doel

Reclames met mishandelde puppy’s, kinderen uit Afrika zonder water en mensen die ongeneeslijk ziek zijn. Het is natuurlijk verschrikkelijk dat dit allemaal moet gebeuren. Je wil helpen, maar dat kan meestal alleen maar met geld. Maar je bent nog jong, dus dat is er meestal niet in overvloed. Don’t worry! Er zijn nog meer manieren!

Omdat je toch graag een goed doel wil helpen, geven wij een aantal tips over hoe je dit het beste kunt doen. Kies als eerste een goed doel uit! Hoe graag je het ook wil, je kunt niet tien doelen tegelijk helpen. Focus je op een, dan gaat het beter.

donations

Manier 1: Verkopen van producten
Een hele makkelijke manier om geld in te zamelen is door koekjes te bakken, en die te verkopen voor het goede doel. Het is wel veel werk, dus misschien is het leuk om het samen met wat vriendinnetjes te doen. Bak koekjes, cakes en taarten en vraag bijvoorbeeld aan de supermarkt in het winkelcentrum, of je voor de winkel mag staan. Meestal hebben ze zelfs wel een kraampje voor je!

Wat je ook kunt doen is een bedrijf of organisatie benaderen. Misschien is de vader van je vriendin wel bakker of verkoopt je oma sokken op de markt. Veel ‘bedrijven’ die dichtbij jouw kraampje staan willen helpen door bijvoorbeeld producten aan je te geven. Die zou je kunnen verkopen, waarbij het volledige bedrag naar het goede doel gaat. Denk hierbij niet aan stofzuigers en wasmachines, maar aan kleine dingen zoals shirtjes, knuffeltjes of beauty producten. Je kan het altijd even vragen!

Hoe zamel jij geld in voor het goede doel?

Manier 2: Organiseer een verloting
Heb je wat producten geregeld via een bedrijfje, zoals bijvoorbeeld een broodpakket van de vader van je vriendin, dan kun je dit verloten. Maak lootjes op de computer en ga langs deuren. Met een klein bedragje voor ieder lootje willen veel mensen je wel helpen. Vergeet natuurlijk niet te vermelden wat ze kunnen winnen!

Hoe zamel jij geld in voor het goede doel?
Bingo, ook leuk om te organiseren!

Manier 3: Ga hardlopen voor het goede doel
Ga gezellig met een aantal vriendinnen hardlopen voor het goede doel. Je kunt aan mensen vragen om wat geld te doneren voor ieder rondje dat je loopt. Je kunt gaan hardlopen op de markt of door je dorp, zo kunnen mensen je zien. Bedruk bijvoorbeeld shirtjes, dan ziet alles er extra professioneel uit en herinner je mensen aan het goede doel.

Misschien kun je samen met de gemeente wel een marathon organiseren. Dat ze voor jullie een gedeelte afzetten en jij, in samenwerking met school, nog meer scholieren laat lopen. Al die scholieren moeten dan om geld sponsors vragen en zo verdienen jullie met zijn allen veel meer voor het goede doel!

Hoe zamel jij geld in voor het goede doel?

Manier 4: Organiseer een evenement
Benader je vereniging, sportclub of school om samen een evenement te organiseren. Huur jouw sportclub of wat lokalen van school af waar het plaats kan vinden. Zo kun je een feest organiseren waar mensen entree moeten betalen om binnen te komen. Organisaties zoals school kunnen je altijd helpen, omdat ze dit soort dingen wel vaker hebben gedaan. Goed nieuws, als het veel geld oplevert kun je het een jaarlijks evenement maken!

Hoe zamel jij geld in voor het goede doel?

Manier 5: Heitje-voor-karweitje
Maak je vingers vies en ga lekker tuinieren voor het goede doel. Of vegen, stofzuigen, dweilen of een ander klusje. Bij jouw in de buurt heeft ieder huis vast nog wel een klusje voor je om te doen. Maak van te voren een leuk ‘foldertje’ over je heitje-voor-karweitje-diensten zodat mensen zien voor welk goed doel jij aan het werk bent.

Hoe zamel jij geld in voor het goede doel?

Het is een goed idee dat je jouw ouders bij het geld inzamelen betrekt. Misschien weten ze nog tips, kunnen ze voor jouw het geld veilig bijhouden en, heel stiekem, hebben ze ook wel een ouderplicht om jouw hoofdsponsor te zijn 😉 Dus meiden, steek je handen uit je mouwen en ga lekker aan de slag!

Weet jij nog leuke tips om geld in te zamelen voor het goede doel?

Bron beeld: Weheartit

Door: Jitske