Lifestyle

Werk ik niet een beetje te hard?

In de vrije uurtjes die je per week hebt, kun je heerlijk relaxen en leuke dingen doen met vriendinnen. Vooral als het lekker weer is, is er niets leuker dan op stap gaan en van het lekkere weer genieten! Toch heb je geld nodig om iets leuks te kunnen doen en daar moet je dan toch echt voor gaan werken!

CNV Jongeren

In de vakantie heb je natuurlijk genoeg tijd om te werken, maar als school weer begint, is het over met de pret. Natuurlijk heb je in de avonduren of in het weekend nog tijd om te werken. Heb je inmiddels al een baantje? Goed gedaan en super fijn dat je iedere keer weer wat geld binnenkrijgt. Heb jij goeie afspraken gemaakt met je werkgever over verzekeringen of wat te doen bij een ongeval? Het is voor sommige werkgevers namelijk heel makkelijk om jou, als jong en onervaren werknemer, zware klusjes op te laten lossen. Vaak durf je niet tegen je baas in te gaan omdat je weinig ervaring hebt en dus is het slim om eens te vergelijken met leeftijdsgenootjes! Wat mag je nou precies doen met jouw leeftijd? Hoeveel kilo mag jij tillen en is het wel goed om de hele dag in de zon te werken? Belangrijke zaken om te weten, want te zwaar werk kan grote gevolgen voor later hebben.

CNV jongeren

Hoe pak ik dit aan?
CNV jongeren is opgericht in 1955 en houdt goed in de gaten of wij jongeren veilig kunnen werken bij onze werkgever. Best handig, want sommige zaken zijn te ingewikkeld voor ons om zelf uit te vogelen en het is altijd handig om te weten dat je er tijdens vervelende akkefietjes nooit alleen voor staat. Zij hebben veel aan de verhalen en meningen van ons en staan altijd open voor jouw werkverhaal! Heb jij iets vervelens meegemaakt of heb je het idee dat je te zwaar werk moet verrichten? Geef dit dan door, want zij gaan erachteraan en maken er werk van. Als je simpel en snel een kleine vragenlijst invult van CNV jongeren, help je hen enorm!

CNV Jongerenbond

Dus ladies, wil jij iets kwijt over je werk of vraag je je gewoon af of jij wel onder goede werkomstandigheden werkt? Vul dan binnen een paar minuten de enquĂȘte in en zie of jij net zo hard werkt als je leeftijdsgenootjes.

Heb jij een leuk bijbaantje? Zo ja, is het werk zwaar of valt het wel mee?

Bron: CNV

Door Eline