Travel

Chersonissos (Kreta)

Ben jij al ooit op het Griekse eiland Kreta geweest? Ik was er een paar jaar geleden en ben toen ook in het plaatsje Chersonissos geweest. Omdat veel meiden hun zomervakantie nu ongeveer gaan boeken, dacht ik: ik schrijf er een stukje over.

Want: Chersonissos is echt dé plaats voor jongeren! De zon schijnt hier altijd, de zee is kraakhelder, er zijn veel leuke restaurantjes en winkeltjes, maar het belangrijkste: het nachtleven in Chersonissos is weer-ga-loos!

De boulevard is de place to be. Aan de ene kant liggen restaurants met terrasjes die een heel romantisch uitzicht bieden over de Middellandse Zee, terwijl de andere kant bezaaid is met gezellige pubs, leuke kroegen en vette discotheken zoals de Amnesia, Bio Bio, Camelot, Copa Cobana, Mouragio, New York, ‘t Hof van Holland en de Status. En ook buiten deze straat kun je oneindig doorstappen in bijvoorbeeld de Matrix.

Tipje: het is handig en ook leuk om een van de eerste dagen mee te gaan met de Kroegentocht en de Clubnight, zodat je meteen weet waar jij de beste kroegen en clubs kunt vinden.

Maar overdag is er ook een heleboel te doen. Bijvoorbeeld het megapopulaire Star Beach, een gratis toegankelijk waterpark vol met ligbedden, zwembaden, stranden, leuke strandbarretjes met goede muziek en elke middag een schuimparty. Ook kun je hier bungeejumpen en watersportactiviteiten beoefenen. Trek vooral je mooiste bikini aan; het is hier echt kijken & bekeken worden! Niet erg met al die lekkere jongens in zwembroek 😉

Hou je niet zo van feesten, dan zijn er in Chersonissos ook veel vette excursies. Zo kun je onder andere gaan duiken of door het binnenland crossen met een Jeepsafari. Een bezoek aan het adembenemende eilandje Spinalonga is ook zeker de moeite waard. Je vaart er per boot heen en je krijgt alles te horen over de historie van het eiland.

Enne, lijkt Chersonissos jou iets? Ik zou zeggen: ben er snel bij, want er willen meer jongeren heen……

Ik in Chersonissos (tijdje geleden, dat kun je wel zien ;-))