Travel

Jongeren zomerkampen

Wil je dit jaar lekker op vakantie, maar willen je vriendinnen niet met je mee? Of wil je dit jaar niet meer met je ouders? Dan is de oplossing een jongerenkamp. Je gaat met een grote groep jongeren van jouw leeftijd lekker vakantie vieren!

Leuk is dat je bij een jongerenkamp lekker zonder ouders op vakantie gaat, maar wel onder begeleiding. Je weet dus altijd wat je gaat doen en waar je heen moet. En als je iets niet weet of iets niet snapt, kan je dat aan de leiders vragen. Lekker zeker en handig! Hieronder een aantal aanraders…

Vinea

Bij Vinea (www.vinea.nl/Informatie/Jongerenkampen.asp) zijn er heel veel verschillende kampen. Er zijn vijf verschillende leeftijdsklassen, je kan mee op kamp als je tussen de 7 en 19 jaar bent! Zoals je ziet, hoe oud je bent, maakt helemaal niet uit. Je wordt altijd ingedeeld bij een groep met leeftijdsgenootjes.

En waar ga je dan heen? Waarheen jij wilt! Ze hebben onwijs veel mogelijkheden, je kan naar de zon voor een lekkere warme vakantie, maar Engeland kan ook. En wat dacht je van een Girls Only vakantie? Dan ga je je eigen parfum maken, een videoclip opnemen, er is een glamourparty en nog veel meer.

De prijzen lopen uiteen, je bent voor een week Blanes €710 kwijt en bijvoorbeeld voor een week Bergen aan Zee €410.

Simbo

Bij Simbo (www.simbo.nl/jongerenkamp/) kan je terecht als je tussen de 4 en 21 jaar bent. Dus een leuke kindervakantie kan je daar boeken, maar ook als je al wat ouder bent en lekker naar de zon wilt, kan je bij Simbo terecht. Ze hebben vier soorten vakanties: KiddyKidz, voor kinderen van vier tot tien jaar, Dynamigo voor als je tussen de tien en vijftien bent, Experience voor jongeren tussen de vijftien en negentien en als je tussen de negentien en 21 jaar oud bent, ga je op Freestyle vakantie. Experience ga je superleuke en sportieve activiteiten doen. Bij een Freestyle vakantie is alleen de reis, begeleiding en verblijf geregeld, zodat je onbezorgd met vrienden of vriendinnen op vakantie kan.
Bij Simbo kan je ook terecht als je vrijwilligerswerk wilt doen, bijvoorbeeld in Ghana of Zuid-Europa. Spannend!

OKEE

De vakanties van Okee Vakantiekampen (www.okeevakantiekampen.nl/?gclid=CKzxg5uo-JoCFZCB3godajiVdg) zijn een stukje goedkoper en wat meer in de buurt. Vooral actieve vakanties bieden ze aan, bijvoorbeeld een weekje survivallen in de Ardennen of ‘Het Lot’ vakantie. Superleuk, als je op een ‘Het Lot’ vakantie gaat, is niks vooraf gepland. Alles wordt overgelaten aan het lot! Grappig, toch? De meeste reizen bij OKEE zijn in Nederland en Belgie en kosten tussen de 200 en 300 euro. Enne, je kan mee als je tussen de negen en zestien jaar bent.

door onze redactrice Cynthia