Travel

Vakantietip: Zeewolde

Het is weer zomervakantie! Heb jij nog geen speciale vakantieplannen? Ga dan gezellig met je vriendinnen een of een paar daagjes weg in Nederland. Je hoeft niet ver, je hoeft het niet duur te maken en met je vriendinnen is het altijd leuk! Vandaag alweer de laatste tip: Zeewolde.

Zeewolde is een klein stadje in de provincie Flevoland. Je vindt hier mooie bos- en natuurgebieden waar je dieren kunt spotten. Door Zeewolde kan je fietsen, paardrijden of zelfs naar het strand! Ook leuk: Een bezoekje aan Dolfinarium Harderwijk.

Leuke dingen doen

Wat is er in de omgeving van Zeewolde zoal te doen? Maak gebruik van deze tips!

Zwemparadijs Aqua Mundo
Dit zwemparadijs vind je in de Eemhof, een van de parken van Center Parcs. Ga zwemmen in het golfzwembad of lekker bubbelen in het bubbelbad. Ook zijn er verschillende glijbanen, waaronder een wildwaterbaan.
Waar: Slingerweg 1, 3896 LD – Zeewolde

zeewolde1

Recreatiecentrum Zeewolde
Dit recreatiecentrum bevindt zich op het RCN strand an Zeewolde. Je kunt hier volleyballen, tafeltennissen of mountainbiken. Met mooi weer is het lekker chillen op het strand of ga je heel stoer surfen. ’s Avonds geniet je gezellig van een drankje in de beachbar.
Waar: Dasselaarweg 1, 3896 LT – Zeewolde

Tapas in Het Raedthuijs
Leuk met je vriendinnen: een avondje tapas eten! In dit restaurant geniet je de hele avond van de lekkerste Spaanse hapjes.
Waar: Raadhuisplein 18, 3891 ER – Zeewolde

zeewolde3

Shoptips

Natuurlijk mag een shopexpeditie tijdens je trip niet ontbreken. Vanaf Zeewolde ben je in een half uurtje met de bus in Lelystad. Hier vind je leuke winkels waar je goed je slag kunt slaan. Bijvoorbeeld:  

Bataviastad
In deze grotere factory outlet vind je kleding van bekende merken voor een lage prijs. De winkels hebben collecties van de voorgaande jaren hierheen gehaald en jij kunt er snuffelen tussen vele rekken.
Waar: Bataviaplein 60, 8242 PN – Lelystad

zeewolde4

Addict
Addict is een hippe winkel in het centrum van Lelystad. Je kunt er terecht voor leuke kleding, van jurkjes tot aan mooie schoenen.
Waar: Waagpassage 62, 8232 DV – Lelystad

’t Brocantje
Deze winkel heeft leuke spulletjes voor jezelf, maar ook om weg te geven. Je vindt er leuke cadeau’s, hippe keukenspullen en hippe lampen.
Waar: Jol 11-07, 8245 ED – Lelystad

Logeren

Hieronder vind je een paar leuke campings en vakantieparken waar je gezellig kunt logeren tijdens je verblijf in Zeewolde.

Camping Het Polderbos
Deze camping ligt op een rustig plekje aan de rand van een groot loofbos. Er zijn verschillende kampeerplaatsen waar jij en je vriendinnen zich uitstekend zullen vermaken. Vanaf de camping ben je snel bij het strand van Zeewolde.
Meer informatie: www.hetpolderbos.nl

Camping de Parel
Op Camping de Parel is het prima vertoeven. Op en rond de camping kan je waterfietsen, kanoën en zwemmen. Ook is het op het veld mogelijk te (beach)volleyballen, tafeltennissen of te biljarten.
Meer informatie: www.campingdeparel.nl

zeewolde2

Recreatieboerderij De Sternhof
Deze boerderij is omgebouwd tot bed & breakfast waar je kunt logeren in een grote slaapkamer met televisie en radio. Ook beschik je over een eigen badkamer. In het restaurantje of op het terras kun je lekker ontbijten. Vanaf de recreatieboerderij ben je in een paar minuten in het gezellige centrum van Zeewolde
Meer informatie: www.sternhof.nl

Bungalowpark De Eemhof
De Eemhof is een groot en gezellig vakantiepark in Zeewolde. Je vindt hier onder andere het subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo met wildwaterbaan en de overdekte activiteitenhal Action Factory. Ook beschik je over internet zodat je ook even je mail kunt checken.
Meer informatie: www.eemhof.nl

Door Marieke Beumer