Travel

How to: travel light

Bikini’s, make-up, ondergoed, jurkjes, handdoeken, boeken, schoenen en nog meer schoenen… Neem jij ook altijd veel te veel mee in je koffer op vakantie? En kom je aan het eind van je vakantie tot de ontdekking dat je maar de helft hebt gebruikt?

Dan ben je niet de enige.. Veel vrouwen (en ook mannen!) pakken veel te veel in. En dat is eigenlijk helemaal niet nodig!

-

Light travelling brengt namelijk veel voordelen met zich mee. Ten eerste is het veel minder zwaar om met een huge tas te reizen, je hoeft niet bij te betalen op het vliegveld en je hebt minder kans dat je spullen kwijtraken. Toch is het voor veel van ons niet makkelijk om minder in te pakken; we hebben altijd het gevoel “iets vergeten mee te nemen”. Daarom geeft Girlscene je een aantal handige tips!

*Maak eerst een lijst met dingen die je echt nodig hebt, en die het meest belangrijk zijn om  mee te nemen. Bijvoorbeeld de oplader van je telefoon, je bril, lenzen, de pil, portemonnee, enzovoort. Zorg dat je dat sowieso bij hebt. Zie ook: Meeneem-lijstje voor vakantie

*Bedenk wat je vooral wilt gaan dragen tijdens je vakantie. Ga je op een zon, zee en strandvakantie, dan is een bikini natuurlijk het belangrijkste. Het is niet nodig om meer dan twee lange broeken mee te nemen als je naar zonnig Turkije gaat.

*Sommige items kan je voor meerdere gelegenheden dragen. Een maxi-dress is lekker voor naar het strand, je kunt er mee uit eten en natuurlijk ook mee uit.

-

*Neem niet te veel schoenen mee. Eén paar slippers, één paar ballerina’s en één paar pumps is echt genoeg.

*Gouden of zilveren sandaaltjes kun je overal bij dragen. Onder een jurkje, jumpsuit, korte broek of lange broek. Het is makkelijk te combineren en je kunt er ook mee uit.                                        

*Neem geen tientallen flessen shampoo, conditioner en bodylotion mee. Koop op de plaats van bestemming een fles shampoo en laat het daar ook weer staan. Het is zwaar en shampoo kan alleen maar gaan lekken in je tas.

*Als je je kleren oprolt, neemt het minder plaats in je koffer in dan je kleding opvouwen. Oprollen dus!

*Als je met meerdere vriendinnen op vakantie gaat spreek dan af dat één iemand een föhn meeneemt, één een stijltang en de ander een krultang. Leen elkaars spullen en iedereen hoeft minder mee te nemen.

*Draag op de dag van vertrek veel laagjes; zo hoef je minder in je koffer te stoppen. Ook kan je tijdens het reizen het best je sneakers dragen, dat scheelt ook weer plaats!

*Check of er op je bestemming een wasmachine is. Als je twee weken weggaat, kan je voor een week meenemen, en na een week je was doen.

*Sommige make-up producten kan je voor meerdere doeleinden gebruiken. Een bronzer kan ook als oogschaduw gebruikt worden, en een lipgloss als highlighter of blush.

*Neem niet te veel kleding mee met lichte kleuren, dat kan alleen maar snel vies worden, en je kan het dan niet nog een dag dragen.

*En als laatste; niet te veel stressen, als je de belangrijkste dingen maar bij je hebt, zoals je paspoort. De rest is echt wel te koop!

Door Esther Siewert