Travel

Weg met de after – vakantiedip

Buiten schijnt (lucky us) dit keer WEL de zon, maar een paar dagen geleden lag je nog vele kilometers verderop te bakken op het strand en hoefde je verder nergens aan te denken. Geen school, geen werk, geen verplichtingen. Wat verlang je toch terug naar die tijd. Oftewel: je hebt een fikse after- vakantiedip te pakken. Girlscene helpt je er weer bovenop!

vakantiedip

Time flies when you’re having fun en voor je het weet is de vakantie weer voorbij. Maar eenmaal thuis dagdroom je nog elke dag over die fijne tijd, de leuke mensen die je hebt ontmoet en het mooie weer, zo erg zelfs dat je verdrietige gevoelens krijgt. Dit heet een after – vakantiedip, oftewel heimwee terug naar de vakantie. Volgens kenners komt dit vaak voor, omdat veel mensen eigenlijk het hele jaar uitkijken naar die paar dagen of weken dat ze op vakantie gaan en even alles achter kunnen laten. Thuis kom je weer in de sleur van vroeg opstaan en naar school of werk moeten, heel wat minder rooskleurig dan elke dag naar het strand.

Het kost wat tijd, maar zo’n dip gaat weer weg. Deze tips kunnen je er bij helpen.

vakantiedip

That’s what friends are for
Na een te gekke vakantie zit je vol met leuke verhalen die je wil delen. Nodig je beste vriendin(nen) uit en laat al je aankopen en foto’s zien en deel je leukste belevenissen. Vertel ook gelijk dat je heimwee hebt en in een dipje zit. Als iemand naar je luistert en kan troosten, zijn het je vrienden wel.

Ben je juist samen met vrienden op vakantie geweest? Organiseer nog een keer een after- vakantiebijeenkomst om de foto’s te bekijken, de zomerhits te luisteren en die lekkere hapjes van dat ene restaurantje om de hoek van het hotel na te maken. En misschien is er wel iemand in de groep die net zoveel moeite heeft met het wennen aan weer thuis zijn als jij en je dus begrijpt.

vakantiedip

Terug in de tijd
Zoek het vakantiegevoel even weer op in de dingen die je nu nog wel bij je hebt. Trek dat ene jurkje weer aan die je vaak droeg of andere kleding die je daar hebt gekocht. Of zet de muziek die je daar vaak hoorde op je Ipod. En koop een leuk souvenier voor jezelf op vakantie die herinneringen oproept. Je hersenen kunnen door deze prikkels getriggerd worden en je weer even dat gelukkige gevoel geven dat je op vakantie had.

vakantiedip

Dagjes uit
Spaar geld en boek af en toe een dagje weg. Door deze dagtripjes kan je het gevoel krijgen dat je even weer op vakantie bent. Daarnaast ben je niet zoveel nachten weg en sneller weer gewend aan het leven en ritme thuis.

vakantiedip

Wat een plaatje…
Zoek de mooiste vakantiefoto uit en hang deze bijvoorbeeld bij je bed. Zo vervaagt de herinnering niet. Weer helemaal gewend aan thuis en let je niet meer op de foto? Dan kun je de foto opbergen, of gewoon laten hangen natuurlijk…

Kijk ook goed om je heen naar de mooie dingen die hier zijn en doe zoveel mogelijk leuke dingen. Na een paar maanden ben je vanzelf weer gewend aan je ‘normale’ leventje.

Komt een after- vakantiedip jou bekend voor?

Bron beeld: weheartit.com

Door Brenda