Travel

10 tips voor de kerstvakantie

Wij zijn op de Girlscene redactie gewoon aan het werk, maar de meeste van jullie genieten nu waarschijnlijk van een heerlijke kerstvakantie! Wij geven je tien leuke tips die je met vriendinnen of gewoon lekker in je eentje kunt doen. (Stiekem zijn dit ook de dingen die wij zouden doen als we niet op de gezelligste redactie van Nederland zouden zitten).

10 kerstvakantie tips

– Stap in de bus, trein, tram of op je fiets naar de dichtst bijzijnde Starbucks. Niets zo fijn als een spontaan tripje naar Starbucks. Daar haal je natuurlijk de Toffee Nut Latte offff de warme chocolademelk met CARAMEL (en slagroom!). Oh en omdat het vakantie is kun je er net zo goed een lekker stukje cheesecake bij bestellen.

– Een hele dag in bed met series is helemaal geen schande. Denk jij alles al gezien te hebben? Ga dan eens op zoek naar wat oudere series. Heb jij Gilmore Girls al eens van seizoen een tot en met zeven achter elkaar bekeken? En Dawson’s Creek? Buffy the Vampire Slayer? The OC?

10 tips kerstvakantie

– De kerstvakantie is ook DE tijd om creatief bezig te gaan. Koop een paar mooie moleskine schriftjes met kartonnen kaft en versier de kaft. Dit kan met dure spulletjes van de hobbywinkel, maar kan ook een stuk goedkoper hoor. Wedden dat jouw moeder nog wel wat leuk inpakpapier heeft liggen. En wat dacht je van ouderwets borduren? Borduren kan niet alleen heel leuk met wol, maar ook bijvoorbeeld met macaroni. Pak een stapel oude tijdschriften en knip mooie letters uit, duik in je kast op zoek naar een leuk lintje. Wees creatief.

– En wat je daarna dan met dat boekje doet? Wat dacht je van een leuk kookboekje met recepten van mama en oma? Of een boekje met doelen voor 2012? Of maak je eigen stijlboek met plaatjes uit tijdschriften van looks die jij mooi vindt en foto’s van outfits van jezelf. Leu-euk!

– Wat is er fijner dan saleshoppen? Zowel on- als offline is de sale dit jaar GOED! ZARA is sinds tweede kerstdag bezig (helaas geen halve prijzen, maar toch een mooie korting), ASOS en Topshop zijn ook lekker bezig en designer wordt nu ineens een stuk beter betaalbaar op Net-A-Porter.

10 tips kerstvakantie

– Misschien niet het allerleukste klusje, maar geloof ons, doe het nu het nog kan. Waar we het over hebben? Back-uppen. Zorg dat je een mooi en overzichtelijk back-up archief hebt met al je foto’s en belangrijke documenten. Niets zo erg als complete vakanties kwijt te raken. Het is one hell of a job, maar wij hebben teveel crashende hardeschijven voorbij zien komen om het niet te doen.

10 tips kerstvakantie

– Bak een taart! Cheesecakes, brownietaart, slagroomtaart, whatever you like! Is niet alleen leuk om te doen (en LEKKER!), is ook nog eens hartstikke leerzaam. Zijn toch je eerste stappen richting je carriere als keukenprinses.

– Maak een 2011 jaarverslag. Wat heb je allemaal gedaan? Wat heb je geleerd? Wie heb je ontmoet? Welke muziek heb je geluisterd? Welke films heb je gezien? Natuurlijk voorzien met een heleboel foto’s. Hoe leuk is dat om over vijf jaar terug te lezen?

10 tips kerstvakantie

– Kleur je nagels knalroze met glitters, sluit je een middagje op met je krultang en ga je met je laptop en je complete make-up stash voor de spiegel zitten. Nu is het moment om al die beautyblogger filmpjes religieus tot je te nemen en natuurlijk proberen na te maken.

– Stuur nieuwjaarswensen. Kerstkaarten zijn passe, persoonlijke (met de nadruk op PERSOONLIJKE) nieuwsjaarswensen zijn LEUK! Schrijf lieve, inspirerende berichtjes. Wedden dat je vriendinnen daar hartstikke blij van worden?

Door Annemerel