Travel

Budget vakantietips

Vier weken naar Amerika, een tripje naar Azië of all inclusive naar Turkije. Klinkt allemaal hartstikke leuk, maar niet iedereen heeft er het geld voor. Blijf jij deze zomer thuis en weet je niet goed hoe je de zomer met je kleine budget door moet komen? Wij geven je een paar tips waardoor je toch een super leuke vakantie kan hebben. En zo erg is het niet, want in Nederland kan je vaak best een paar weekjes zon oppikken!

low budget vakantie

Tip 1.
Zoek op tijd een vakantiebaantje. Wacht niet te lang, want dan zijn alle mooie vacatures al gevuld. Denk even na wat je wilt: de horeca, oppassen, de ijssalon, of secretaresse? Ga daarna gericht op zoek en neem contact op met geschikte bedrijven/mensen.

Tip 2.
Maak een lijst van wat je écht nodig hebt deze zomer. Denk aan: kleren, tickets voor festivals waar je heen wilt, spullen voor je kamer, enzovoorts. Schrijf daarna op hoeveel je denkt dat het allemaal gaat kosten. Trek het af van je budget en zie hier je eigen zomerhuishoudboekje.

Tip 3.
Ruim je kledingkast op. Wie weet vind je nog items waarvan je niet meer wist dat je ze had, maar die inmiddels weer helemaal hot zijn. Of je vindt iets waar je een leuke DIY mee kan doen. Organiseer daarna een ruilavondje met je vriendinnen en voila: je kledingkast is als nieuw.

low budget de zomer door

Tip 4.
Als je dan toch lekker bezig bent met opruimen, ga dan gelijk de rest van je kamer even door. Wellicht vind je wel iets wat nog goed bruikbaar is, maar wat je zelf niet meer zo leuk vind. Zet dit op Marktplaats en verdien zo nog wat aan je oude rommel.

Tip 5.
Veel dingen zijn leuker met z’n tweeën of met een groep en zo ook goedkoop de zomer doorkomen. Zoek daarom een bondgenoot, een vriend of vriendin die ook weinig te besteden heeft. Dan kunnen jullie samen op zoek naar goedkope of gratis activiteiten.

low budget de zomer door

Tip 6.
Ga je graag uit eten? Dat kan ook in gezellige eetcafeetjes. Studentencafés zijn erg goedkoop en er zijn ook eetcafés waar ze studentenavonden hebben.

low budget de zomer door

Tip 7.
In de zomer en nazomer zijn er veel leuke gratis festivals die je kunt bezoeken. Muziek, workshops en opvoeringen zijn allemaal gratis te bekijken. Houd wel rekening met de prijzen van eten en drinken.

low budget de zomer door

Tip 8. Regel een beachparty in eigen tuin. Haal de parasol uit je schuur, draai cd’s vol loungemuziek en zomerklassiekers  en zet een barbecue neer. Nodig vrienden en zorg dat ze allemaal iets meenemen (hapjes, drankjes, vlees voor de BBQ), zodat je heel cheap een lekker uitgebreid feestje kunt houden.

low budget de zomer door

To do:
– Ga lekker picknicken met je vriendinnen.
– Ga naar een meertje of naar het strand om daar lekker te zwemmen en bruin te worden.
– Als je zin hebt om te shoppen, ga dan eens naar de Albert Kuijp in plaats van naar de Zara.
– Houd een filmavondje met dvd’s die jij en je vriendinnen in huis hebben.
– Als je echt iets wil kopen, surf dan op internet en vergelijk de prijzen zodat je zo goedkoop mogelijk uit bent. Nu heb je daar de tijd voor.

low budget de zomer door

Wat ga jij deze zomervakantie doen?

Door Annick