Travel

Slim de zomer in!

Ga jij deze zomer ook lekker naar het buitenland om de zon op te zoeken? Reis je dit jaar met je ouders mee of ga je op stap met vriendinnen? Wat het ook gaat worden, je moet een goed gevulde portemonnee meenemen, want leuke dingen doen hoort er zeker bij. Girlscene geeft jou daarom een paar handige tips om optimaal te kunnen genieten van Salou, Lloret of Chersonissos zonder geldproblemen.

Tip 1: Goed verzekerd op reis
No way dat jij zit te wachten op een zakkenroller of een ongeluk op vakantie, maar in het slechtste geval gebeurt dit wel. Het is heel belangrijk en noodzakelijk om je te verzekeren tegen de gevolgen van zulke situaties. Sluit dus altijd een reisverzekering af, tenzij je ouders een doorlopende reisverzekering hebben waar jij nog onder valt.

Slim de zomer in

Tip 2: Begin op tijd met sparen
Als je vroeg begint met sparen, is het bedrag dat je moet missen per maand veel lager en merk je dus minder dat je op dat moment geld ‘mist’. Zet per maand een automatische incasso aan of zorg dat je bijvoorbeeld altijd de eerste van de maand zelf een bedrag overmaakt naar je spaarrekening. Spaargeld is altijd handig voor later!

Tip 3: Maak een dagbudget
Begin een tijdje voordat je op vakantie gaat al een beetje met bijhouden en opschrijven wat je per dag uitgeeft en waar aan. Kijk goed naar wat noodzakelijk is en wat je voor de fun hebt gekocht. Als je een goed overzicht hebt van wat je uitgeeft per dag weet je van te voren ook hoeveel je nog moet sparen.

Slim de zomer in

Tip 4: Vakantiebaantje
Waarschijnlijk ga je maar een of twee weken van de hele zomervakantie echt op reis. In de andere vrije weken kun je dus lekker veel gaan werken zodat je genoeg geld verdient om op vakantie van te genieten.

Tip 5: Vergelijk jezelf
Het fijnste is natuurlijk om bergen met geld bij je te hebben, maar dat is meestal niet haalbaar. Op de jongerensite Baas Over Eigen Geld (BOEG) van de Rabobank kun je heel handig kijken of jouw inkomsten en uitgaven een beetje gelijk zijn aan die van andere jongeren van jouw leeftijd. Weet je meteen of je misschien toch iets harder moet gaan werken of trots op jezelf kunt zijn.

Slim de zomer in

Zo ladies, weer een paar tips om zo slim mogelijk de zomer in te gaan. Good luck!

Wat is jouw ultieme geld tip?

Bron beeld: weheartit

Door Eline