Travel

10x vakantie = stom!

Ga jij deze zomer niet op vakantie? Of ben je allang weer terug en was die vakantie eigenlijk veel te kort? Wij steken je graag een hart onder de riem en vertellen je over het “leed” dat vakantie heet. Of nou ja, we doen een poging om het fenomeen op vakantie gaan in een kwaad daglicht te zetten.

– Op vakantie geef je geld uit, op vakantie geef je vaak MEER geld uit. ‘s Avonds drankjes in de bar, kleding die hier ineens veel leuker lijkt.. Terwijl, als je thuis zou blijven, zou je misschien kunnen werken en zelfs geld verdienen!

– Muggenbulten! Er zullen vast een aantal muggen rondvliegen in Nederland, maar het is niet te vergelijken met het aantal muggen in Italië, Frankrijk, Spanje.. En weet je dat die krengen jeuken? De enige oplossing lijkt volledige bedekking met kleding. En dan het liefst een Boerka, want als ze niet in je benen kunnen prikken, kiezen ze je gezicht wel.

Vakantie is hel

– Weet je hoe snel je nagellak verdroogt in de zon? Ja, dit is natuurlijk wel een probleem van extreme grote. Het lakt niet alleen vervelend (je nagellak is al droog als jij nog bezig bent met de nagel), het komt de nagellak ook niet echt ten goede.

– Dramatische internetverbinding! Er zijn maar weinig vakantieadressen waar de Wi-Fi verbinding constant goed werkt. En OK vakantie betekent dan misschien wel dat je helemaal geen internet nodig hebt, maar hoe moet je dan al je vrienden op Facebook laten zien hoe fantastisch jij het hebt?!

– De zon is leuk hoor, maar te veel zon is helemaal niet goed voor je. Je kent de horrorverhalen wel. Grotere kans op huidkanker, rimpels… Nee, misschien is het maar beter dat je thuis blijft, hoef je ook niet in de verleiding te komen.

Vakantie is hel

– IJsjes + Pasta + Pizza + Patat staat gelijk aan drie kilo extra. En je aan je goede voornemens houden is ineens een stuk lastiger als je op vakantie bent.

– Hoeveel koffers je ook meesleept, de gehele inhoud van je kledingkast heb je vast niet tot je beschikking. En natuurlijk ben je juist dat jurkje vergeten dat je die avond aan wilt.

Vakantie is hel

– Je beste vriendinnetje geeft haar Sweet Sixteen, dat ene leuke surffeestje is net als jij op vakantie bent en ook de slumber party met je beste vriendinnen moet je missen. Alleen als je op vakantie bent.

Vakantie is hel

– Het toilet. Waar je ook bent, het toilet is niet zoals thuis. Of je nu op een camping zit en je toilet met honderden anderen moet delen, of dat je op een hotelkamer zit waar de muren zo dik zijn dat je alles in de ruimte ernaast letterlijk kunt horen. Niet fijn.

Vakantie is hel

– En als je dan na een paar weken weer thuiskomt moet je wennen. Wennen aan het “gewone leven”.

Ja zo klinkt het wel extreem zwaar he? Op vakantie gaan…

Blijf jij deze vakantie thuis, ga je weg of ben je al terug?

Bron beeld: weheartit

Door Annemerel & Eline