Travel

Zomertip: Surfen in Nederland

Witte stranden en een blauwe zee met de wildste golven om op te surfen. Als je aan surfen denkt, denk je meestal aan het buitenland. Maar dat is helemaal niet nodig, want surfen kun je ook dichtbij huis. Zandvoort is helemaal het nieuwe Mimizan!

surfen

Surfen is heel populair, maar eigenlijk niet in Nederland. Dat is ook logisch, want je hebt wel een beetje mooi weer nodig om te surfen en de juiste golven. Spanje is daarom al meer geschikter als surfland. Maar wat nou als je deze zomer in Nederland blijft? Dan is Nederland net zo leuk om een keer te gaan surfen. Trek er lekker met je vriendinnen op uit en ga een dagje surfen!

surfen

Twintig minuten van Amsterdam ligt Zandvoort, de meest populaire plek in Nederland om te gaan surfen. Mocht je het nog nooit gedaan hebben, is het wel zo leuk om een lesje te volgen. Surf Zandvoort is een bedrijf dat jouw daar graag bij helpt.

surf zandvoort
‘Ervaar de ideale lifestyle. Ontdek hoe mooi surfen in Nederland kan zijn. Voel de magie van de Noordzee. Zie dat je helemaal niet naar het buitenland hoeft om te surfen.’

Eigenlijk, is surfen ook helemaal niet zo moeilijk als je de basisstappen eenmaal onder de knie hebt. Natuurlijk moet je enige ervaring hebben wil je op grote golven willen surfen. Maar als je de eerste paar stappen zelf leert, kun je het op kleine golven proberen. Komt dat even goed uit dat Nederland bekend staat om zijn kleine golven.

Lynn Jane Bate is een digitale surfinstructeur met een eigen website. Ze geeft digitaal surfles voordat je op een surfboard hebt gestaan om je alvast voor te bereiden op een surfles. Zo kun je natuurlijk indruk maken op die lekkere surfboy, of je klaarmaken om zelf te oefenen.

Hier is een how-to filmpje van Lynn Jane Bate:

Extreme Horizon is ook een hele handige website voor surftips. Ze laten met foto’s zien wat peddelen is, hoe je een golf pakt en welke stappen er nodig zijn om op je surfboard te staan.

Mocht je nou helemaal verknocht raken aan deze sport, dan kun je mooi met je vriendinnen op strand, zee en surfvakantie volgend jaar. Dus boek vandaag nog je eerste surfles en ervaar deze ultieme sport!

surfen

Hebben jullie al surfervaring?

Bron: Surfzandvoort
Bron beeld: Surfzandvoort & Weheart it

Door: Jitske