Travel

De reisblog van… Roxanne, Paulien & Emily

Na de modeblog & beautyblog van… komt hier deel 3! De reisblog van… In deze nieuwe rubriek komt iedere keer een reisblog in de spotlights waarin we jou kennis laten maken met het meisje achter de mooiste reizen. Deze keer spraken we met Roxanne, Paulien en Emily van The Travel Runway.

Roxanne, Paulien en Emily zijn drie totaal verschillende meiden met een gedeelde passie: reizen. Ze schrijven onder het motto: ‘Where beauty, fashion and lifestyle meet each other at the runway of travelling.’ Dit drietal schrijft dus niet alleen over reizen zelf, maar over veel meer!

the travel runway

Hoe ontstond The Travel Runway?
Twee maanden geleden plaatste Roxanne (19) een oproepje. Gezocht: Reislustige meiden met een passie voor schrijven! Hierop reageerde Paulien (18), een echt meisjes-meisje met naast de benodigde passie voor reizen, een voorliefde voor mode en make-up. Als 2e kandidaat meldde zich Emily (20), uit te tekenen met haar camera in de hand en een zwak voor ontwikkelingshulp. Samen met Roxanne, de globetrotter en parttime woonachtig op het Caribische eiland Curaçao, vormen wij het perfecte team.

the travel runway
Roxanne van The Travel Runway.

Waarom zijn jullie deze blog gestart en waar schrijven jullie over?
Wij vinden dat reizen bijdraagt aan een algemene ontwikkeling. Reizen is het enige wat je kunt kopen dat jou ook daadwerkelijk rijker maakt. Wij schrijven over onze hobby en willen dit graag delen met mensen die dezelfde interesse hebben. Ons motto is: ‘Where beauty, fashion and lifestyle meet each other at the runway of travelling’. Vanuit dit motto schrijven we artikelen over mode, make-uplooks, muziek, lifestyle noem het maar op! En uiteraard over reizen.

Reizen is een erg breed begrip en vanuit deze gevarieerde basis schrijven we verder en werken wij aan interessante artikelen. Reizen is veel meer dan ‘even lekker op vakantie gaan’. Daarom schrijven wij ook over andere dingen dan onbezorgd reizen. Zo zijn we momenteel in gesprek met Europa Kinderhulp, een organisatie die arme kinderen uit het buitenland een vakantie geeft in een gastgezin in Nederland en hebben we een aangrijpend interview met M. (Een leeftijdsgenoot uit Jamaica die illegaal onder slechte omstandigheden in Curaçao ging werken om haar familie in haar thuisland te onderhouden).

the travel runway
Emily van The Travel Runway.

Waar halen jullie de inspiratie vandaan?
Onze inspiratie is oneindig. Er zijn immers zoveel mooie plaatsen op deze wereld om over te schrijven. We houden onze oren en ogen open. We zien overal een potentieel artikel in. Lezen we een boeiend artikel over ontwikkelingshulp, dan zoeken we er meer over. Zien we een veelbelovend beautyproduct die mee kan in onze koffers, dan mailen we de fabrikant voor meer informatie. Daarnaast halen wij erg veel inspiratie uit de reisverhalen van andere mensen. Dus heb je een onvergetelijke reis meegemaakt? Een stage in het buitenland of ontwikkelingshulp gedaan? Aarzel niet om ons een bericht te sturen via onze blog!

the travel runway
Paulien van The Travel Runway.

Welke landen hebben een speciaal plekje in jullie hart?
Paulien is laatst naar Griekenland geweest, het prachtige land met de bekende blauw met witte huisjes. Roxanne is vanzelfsprekend gek op Curaçao, het eiland waar ze 1,5 jaar geleden tijdens haar stage verliefd op is geworden. Emily’s mooiste herinnering heeft ze overgehouden aan het vrijwilligerswerk dat ze deed in een kinderdorp in Roemenië.

Welke spullen zijn onmisbaar op reis?
Waar je Emily vindt, vind je ook haar camera! Ze heeft een Canon eos 1000D en maakt overal ter wereld mooie foto’s. Erg handig voor bij de artikelen op The Travel Runway. Roxanne sleept onder het mom van; ‘Muziek is overal en brengt mensen samen’ haar speakers, in de vorm van een pandabeer, mee naar de andere kant van de oceaan. Daar hoort natuurlijk ook een wereldstekker bij! Paulien is zeer tevreden als ze een goed gevulde beautycase kan meenemen.

the travel runway

Wat is jullie volgende reis?
Roxanne gaat over vier weken weer voor onbepaalde tijd naar Curaçao. Het eiland wil ze als thuisbasis gebruiken en als ze genoeg geld heeft gespaard wil ze een aantal korte trips naar Miami, Aruba of Colombia maken. Paulien is momenteel samen met haar vriend een weekendje naar Parijs om het stadsleven te verkennen van deze Franse hoofdstad en inspiratie op te doen op het gebied van mode. Wat natuurlijk ideaal is aangezien Parijs tot een van de belangrijkste mode-imperiums van Europa behoort. Emily gaat binnenkort naar Disneyland Parijs, in de wintermaanden staat er een vakantie naar Israël gepland en in de zomer van 2013 gaat ze de familie van haar vriend opzoeken in Curaçao. Natuurlijk staan er ook wat reportages op locatie met Roxanne op de planning!

the travel runway

Beschrijf de reis van jullie dromen…
Paulien praat aan een stuk door over de wereldreis die ze samen met haar vriend wil gaan maken als ze afgestudeerd is. Ze vertelt enthousiast over de verschillende bestemmingen die ze tijdens deze reis wil aandoen. Emily’s droomreis neemt ons mee naar Suriname. Ze wil op haar gemak het land waar haar roots vandaan komt ontdekken. Roxanne heeft twee droomreizen…. De eerste is een rondreis door de Amerikaanse staat Florida. Deze staat heeft een grote diversiteit aan activiteiten: shoppen in Miami, krokodillen spotten in de Everglades, een bezoekje brengen aan het NASA ruimte centrum bij Cape Canaveral en natuurlijk de bekende themaparken in de stad Orlando bezoeken. Als tweede staat een reis naar de Seychellen (een land en archipel in de Indische Oceaan) op haar verlanglijstje.

the travel runway

Wat vind jij van de blog van Roxanne, Paulien & Emily?

Heb jij ook een reisblog of ga jij er een bijhouden op jouw volgende reis en lijkt het je leuk om net als Roxanne, Paulien en Emily dit met Girlscene te delen? Mail ons dan jouw reisblog, je antwoordt op de vragen, wat algemene informatie over jezelf en een aantal foto’s (500px breed) naar stage@girlscene.nl met de naam ‘Reisblog’. Wie weet zie jij jezelf binnenkort terug op Girlscene!

Door: Jitske