Travel

Weekendje weg met je vriendinnen!

Met je vriendinnengroep doe je alles! Jullie fietsen samen naar school, kletsen over de leukste jongens en plannen dagjes weg. Wat ook leuk is om te doen, is een weekendje weg met je vriendinnen! Met z’n allen het hele weekend alleen maar meidendingen doen. Klinkt leuk hé? Maar hoe pak je dat aan?

Er is natuurlijk niks gezelliger dan een weekendje door te brengen met je vriendinnen! Ik, Jitske, ga ieder jaar in oktober een weekendje weg met mijn vriendinnengroep. We zijn met elf meiden dus dat zorgt ook voor wat planning. Toch zijn deze weekenden altijd de leukste weekenden van het jaar.

weekendje weg

Het aantal personen & de datum
Als eerst moeten jullie natuurlijk een datum vinden waarop de meesten van jullie kunnen. Zorg wel dat je vroeg begint met plannen, want je kunt natuurlijk niet verwachten dat iedereen het volgende weekend al kan. Mijn vriendinnen en ik beginnen al een jaar van te voren, na het weekendje van dat jaar, de datum vast te stellen zodat iedereen dat weekend niks te doen heeft en deze dagen vrijhoudt. Zo voorkom je dat een aantal van je vriendinnen niet mee kunnen, want dat zou toch zonde zijn?

De locatie
Oké, jullie hebben de datum en het aantal meiden. Nu moeten jullie nog beslissen waar jullie het weekendje heen willen. Zijn jullie nog erg jong? Begin dan dicht bij huis. Misschien heeft iemand nog een grote schuur of zolder waar jullie met z’n allen kunnen slapen? Als je wat ouder bent kun je jouw eigen huisje huren, hier moet je achttien voor zijn.

weekendje weg

Bij ‘Roompot vakanties’ of ‘Centerparcs’ kunnen jullie met zijn alleen een huisje huren. Zo zijn er al huisje van twee of vier personen, tot maar liefst dertig personen! Het is wel altijd zo gezellig om met zijn allen in een huisje te zitten en niet verdeeld over twee huisjes. Zo creëer je toch twee verschillende groepen en dat is jammer.

Organisatiecomité!
Jullie hebben besloten met z’n allen een huisje te huren, leuk! Stel dan een organisatiecomité op. Omdat je natuurlijk niet met tien meiden tegelijk alles kan regelen kun je het beste twee meiden de leiding geven. Zij zorgen er dan voor dat het huisje geboekt wordt, er activiteiten worden geregeld en de boodschappen worden gedaan. Ieder jaar komen er weer twee anderen die alles gaan regelen, zo kom jij vanzelf aan de beurt.

paintballen

De activiteiten
Het is altijd leuk dat de organisatiecomité alles ‘geheim houdt’, zo worden de andere meiden verrast met allerlei leuke activiteiten. Zo gingen wij vorig jaar paintballen (wat ontzettend gaaf was) en zwemmen. Ook waren er avondjes uit gepland met de nodige taxi’s. Zo was het voor ons allemaal een weekendje vol verrassingen.

Een lijstje met een aantal leuke activiteiten:
– Paintballen
– Karten
– Kanoën
– Varen op een boot of waterskiën als jullie weekendje weg in de zomer valt!
– High tea’en
– Picknicken / barbecueën
– Filmavond met kaarslichtjes
– Workshops van sieraden, eten, enzovoort
– Avondje hele oude spelletjes zoals tikkertje, verstoppertje en twister!
– Dagje sauna

high tea
Lekker een hele middag lang high tea’en! Hmmmm…

Zorg voor een budget
Spreek met alle meiden een bedrag af wat ze willen betalen aan het weekendje weg. Spreek bijvoorbeeld af dat jullie met z’n allen honderd euro overmaken naar degene die het regelt. Hiervan wordt het huisje geboekt, de activiteiten georganiseerd en de nodige boodschappen voor gedaan. Waarschijnlijk kunnen jullie ook nog met zijn allen uit eten! Je zult je echt verbazen over hoeveel dingen jullie kunnen doen met dat geld.

Boodschappen!
Zorg dat je van tevoren alle boodschappen gehaald hebt, dit doet meestal ook degene die het organiseren. Zo zie je dat je in het weekendje organiseren nog veel tijd kost, zorg dus wel dat de meiden die het meeste tijd hebben dit weekendje organiseren.

Als je veel boodschappen gaat doen bij Aldi of Lidl zal dit schelen in prijs. Zorg voor alle broodjes en boterhammen, het beleg, alvast het avondeten (rijst of pasta voor de eerste avond, de tweede avond kunnen jullie lekker uit eten), genoeg chips, chocolade en koekjes, ook gezonde dingen zoals groenten en fruit voor tussendoor, eten voor bij de activiteiten (bijvoorbeeld Sultana’s), noem maar op! Je kunt ook afspreken dat jullie badschuim, shampoo en conditioner ook op het boodschappenlijstje zetten, zo hoeft niemand dat meer mee te nemen.

weekendje weg

Het vervoer
Als jullie een huisje hebben gehuurd betekent dat in ieder geval dat een van jullie achttien is en misschien wel een rijbewijs heeft? Degene kan dan rijden. Als jullie met meerdere meiden zijn hebben jullie misschien meer auto’s nodig. Het kan ook zijn dat jullie lieve papa’s of mama’s hebben die jullie willen wegbrengen. Houd dan wel rekening met het feit dat je vervoer moet regelen naar de activiteiten, het restaurant en de avondjes uit!

De inpaklijstjes
Na een hoop plannen is het zover, het weekendje is bijna! Als organisatiecomité moet je de meiden even informeren wat ze nodig hebben. Hebben ze bijvoorbeeld een stapoutfit nodig? Schoenen die vies mogen worden of andere eventuele dingen. Omdat het een verrassing is weten de meiden natuurlijk niet waar ze op kunnen rekenen.

weekendje weg

Ga jij ook een gezellig weekendje weg plannen met jouw vriendinnen?

Bron beeld: Weheartit

Door: Jitske