Travel

Londen is the place to be!

Londen is een van de leukste, mooiste en geweldigste Europese steden. Deze ‘big city’ wordt dan ook jaarlijks veel bezocht door toeristen uit allerlei landen. Maar waar moet je nou eigenlijk zijn in deze ‘place to be’? Ik, Eva, zal jullie meenemen naar de stad Londen en dé hotspots.

Ik zal mij eerst even voorstellen, voordat ik aan één stuk doorratel over de geweldige hotspots in de stad Londen. Ik ben Eva, een achttienjarig meisje/jonge vrouw, uit het knusse, herfstachtige Nederland. Al zou ik mezelf eerder onder de categorie meisje plaatsen op dit moment, aangezien ik me als een klein meisje in een snoepwinkel voel als ik denk aan Londen.

Londen

Covent Garden
Covent Garden is super gezellig! Al ben ik zelf meer een voorstander om de bekende plekken in grote steden zoals Londen te vermijden, omdat het vaak zo druk is, maar ik zou zeker Covent Garden niet overslaan. Ik ben hier met kerst geweest en in de zomer. Het is een echte aanrader om met kerst te gaan. Overal staat het vol met stalletjes waar je van sokken tot een hele maaltijd terecht kan. Veel kleine winkeltjes waar je heel goedkoop iets leuks kunt kopen. In de zijstraatjes van Covent Garden vind je ook nog leuke winkeltjes.

V&A Museum
You say what? Ja, een museum! Normaal ben ik niet van: ‘Laten we eens een museum bezoeken.’ Maar in Londen is dat heel anders. Het is gratis en ik vind dat je er bijzondere dingen kunt tegenkomen. Het V&A Museum (Victoria and Albert) is van buiten al een bezichtiging op zich. Mijn plan voor die dag was om naar Wimbledon te gaan, maar er was helaas een metrostoring. Ik moest er dus hier uit, maar dat kwam alleen maar goed uit.

Het is een prachtig gebouw zowel aan de buiten- als binnenkant. Toen ik binnen kwam hing er een walm van eten waar ik, zo slecht als het is, meteen achterna liep. Ik houd gewoon van eten, I’m sorry. Ik kwam in de grootste eethal die ik ooit heb gezien. Het was rond het koffie uur dus ik kon wel een opkikker gebruiken. Ik had keuze uit tientallen verschillende dingen: Franse meringues, wraps, warme aardappels, muffins en allerlei visgerechten. Het was een gezellige mix van toeristen en ‘locals’.

Na mijn eetavontuur moest ik toch ook even het museum zelf in en kwam bij de ‘Fashion afdeling’. Natuurlijk was ik hier in mijn element! Hier vond ik prachtige jurken van vroeger, waaronder een jurk van Coco Chanel. Zo kwam ik nog veel meer geweldige designers tegen, zoals YSL. Het is echt een aanrader om hierheen te gaan! Je vindt niet alleen fashion hier, maar ook kunstwerken uit de Oosterse cultuur. Gelukkig is het tamelijk rustig en sta je waarschijnlijk niet lang in de rij, wat een bezoek hieraan zeker waard maakt.

Londen

Oxford Street en Regent Street
Iedereen kent deze bekende straten in Londen wel en ik zal er niet om liegen, natuurlijk ga ik hier ook het liefste gelijk heen om te shoppen. Wie niet? Want dat kan hier perfect. Bijna alle winkels zijn hier te vinden, waaronder: Abercrombie and Fitch, Hollister, Topshop, Banana Republic, Zara, Mango en noem maar op. Wie ben ik om jullie niet de tip te geven?

Het is ook leuk om de straatjes achter Regent Street eens op te zoeken. Je waant je dan namelijk in een soort Harry Potter wereldje, vooral met kerst. De straten lijken dan nog dichter op elkaar te staan, de lampjes die in de lucht hangen lijken er nog gezelliger uit te zien en de prijskaartjes zijn dan ook extra leuk. Zo vind je daar de winkel Jack Wills, waar ik zelf nog nooit wat van gehoord had, maar het was mijn bezoek zeker waard. Je vindt er echt leuke Engelse kleding, typisch Fabulously British.

Tottenham Courd Rd
Stap eens uit bij dit metrostation. Dit is aan het einde van Oxford Street en is meer dan de moeite waard om een kijkje te nemen. Hierachter ligt een heel klein en ongelofelijk gastvrij ‘Food Barretje’, met de nadruk op –tje. Het is dan ook klein, heel klein, maar onwijs gezellig en vriendelijke mensen. Het heet Apricot Footbar. Ze hebben er werkelijk van alles en voor een klein prijsje zit je maag goed vol, waarna je weer verder de stad in kunt. 

The London Eye, The Big ben, The Tower Bridge, Kings Cross, enz…
Ja en natuurlijk moet je ook The London Eye, The Big Ben, The Tower Bridge, Kings Cross, Harrods, Hype Park, The Westminster en Buckingham Palace bezoeken. Ik zeg doen!

Wil je toch eens iets anders dan alle andere toeristen? Dan raad ik je zeker aan om gewoon één van deze dingen te doen, maar bezoek verder wat rustigere dingen. Kijk verder dan de hippe restaurants en koffie stores. Doe eens gek en loop een gezellige pub in waar je typisch Engels kunt eten. Geen Abercrombie and Fitch met de leuke jongens aan de deur en het heerlijke luchtje, maar begeef je in het echte Londen, al zullen jullie mij ook snel kunnen vinden in een Starbucks. Want zelfs ik, die het liefst niet als toerist door het leven gaat in Londen, zit hier dan wel dagelijks om te genieten van een heerlijke bak koffie.

londen

Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips hebben tijdens jullie bezoek aan Londen! Willen jullie meer van mij weten? Je kunt mij volgen op Tumblr.

Gaan jullie binnenkort ook naar Londen?

Bron beeld: Eva & Weheartit

Veel liefs,  Eva van ‘Equipement