Travel

What to do in de kerstvakantie?

Heerlijk! Je bent even vrij van school en dat betekent dat je alle tijd hebt. Je geniet erg van de vrije tijd, maar stiekem verveel je je wel eens. Dat is zeker niet de bedoeling! Met deze tips maak jij optimaal gebruik van de vakantie en hoef jij je nooit meer te vervelen.

De vakantie is het perfecte excuus om ongegeneerd in je bed te liggen of op de bank te hangen. Een goede kans om nu eindelijk eens alle James Bond films te kijken, of om eindelijk te beginnen aan Gossip Girl en Sex and the City om te erachter te komen waar iedereen het nou altijd over heeft.

gg

Maak een fotoboek! Echt een activiteit waar je niet aan toekomt buiten de vakantie, want je moet hier echt de tijd voor nemen. Print de foto’s uit of laat de foto’s ontwikkelen en plakken maar! Eindelijk heb je jouw herinneringen (afgelopen vakantie, je vriendschappen, familiefoto’s etc.) gebundeld in een super leuk album.

De vakantie is een goede gelegenheid om eindelijk eens die zaken af te handelen die je steeds hebt uitgesteld. Geef je kamer een grote schoonmaak, maak een back-up van al je belangrijke bestanden of boek alvast een vakantie! Misschien niet de leukste activiteit, maar je zal je erg opgelucht voelen als je het van je lijstje af kunt strepen.

Trek al je kleding uit de kast en maak setjes! Schrijf alle leuke combinaties op in een boekje, zodat je ze onthoudt. Zo heb je nooit meer een kledingcrisis en sta je niet elke ochtend voor de kast te bedenken wat je nou weer aan moet trekken. En je bent er zeker een paar uurtjes zoet mee!

kleren

Experimenteer met make-up! Probeer eens die smokey eyes te maken, of kijk welke kleur oogschaduw mooi bij jouw ogen staan. Doe het vlak voor kerst, zodat jij stralend op het kerstdiner verschijnt. Gooi -als je dan toch bezig bent- meteen al je oude make-up weg. Opgeruimd staat netjes!

Begin een dagboek. Een dagboek werkt zeer therapeutisch, want je kunt er al je gedachten in kwijt. Daarnaast is het super leuk om terug te lezen! Natuurlijk hoeft een dagboek niet per se in ‘dagboekvorm’. Je kunt er ook leuke tekeningetjes in maken of inspirerende quotes in opschrijven.

Help je ouders met een klusje. Oke, niet het leukste tijdverdrijf, maar je maakt je ouders er super blij mee! Was de auto, doe de afwas, noem het maar op. Jij bent weer een uurtje verder en je ouders zijn je eeuwig dankbaar.

Luister de top 2000. Muziek zorgt voor knus en gezellig gevoel, waardoor jij even lekker bijkomt en ontspant. En je ontdekt nieuwe muziek! Schaf de leukste liedjes aan op iTunes en zet ze op je iPod. Zo heb jij je iPod weer helemaal up-to-date voor als je weer naar school reist.

radio

Niet de origineelste tip, maar wel een onmisbare: shoppen! Ahhh wat houden wij toch van nieuwe kleding en accessoires. Al helemaal als wij goedkope items kunnen scoren. Ga alle winkels langs met uitverkoop en scoor jouw droomitem voor een spotprijs. Niet leuk genoeg? Stap eens de winkels binnen waar je nog nooit bent geweest. Misschien ontdek je wel een super leuke winkel! Of ga eens langs de vintage winkeltjes. Een leuke middag gegarandeerd.

Spendeer een dagje in de keuken! Bak eindelijk eens die heerlijke chocoladetaart of leer een nieuw gerecht. Koken neemt aardig wat tijd in beslag, maar is ook nog eens erg leuk. Natuurlijk is het tussendoor snoepen van de ingrediënten en het deeg een groot pluspunt ;-). En het gevoel als jij je eigen gemaakte baksel opeet is onbetaalbaar. Bovendien zul je jouw omgeving ook erg blij maken met je lekkernijen.

De kerstboom optuigen. Deze tip geldt natuurlijk alleen als jullie nog geen kerstboom hebben staan. Maak er een gezellige avond met je familie van. Zet wat kerstmuziek op, pak alle kerstspullen van zolder en versier de kerstboom! Natuurlijk onder het genot van lekkere koekjes en warme chocolademelk.

boom

Spelletjesavond! Nodig al je vriendinnen uit en vraag of ze de leukste spelletjes meenemen. Zet wat lekkers op tafel, doe de radio aan (het liefst met de leukste kersthits, voor het extra gezellige gevoel!) en spelen maar!

Begin met hardlopen. Een manier om gratis en voor niets aan je conditie te werken. Alleen kom je er nooit aan toe. Dit is het moment! Zoek vooraf een hardloopschema op, zodat je weet hoe je je conditie op een gezonde manier kunt opbouwen. Het is Annemerels hobby, en nu misschien ook wel de jouwe!

De nummer een activiteit voor de vakantie: uitslapen! Eigenlijk is vakantie bedoeld voor lekker lang in je bed blijven liggen, dus maak daar ook gretig gebruik van. Uitrusten is erg belangrijk en om weer opgeladen op school te verschijnen!

slaap

Heb jij nog een tip om in de kerstvakantie te doen?

Bron beeld: weheartit

Door Emma