Lifestyle

Tips voor je allereerste schooldag

We maken het allemaal één keer mee, je allereerste echte schooldag op de middelbare school! Superspannend natuurlijk. Daarom is het handig om er op voorbereid te zijn. Je hebt de juiste spullen nodig en je moet ook een goede indruk maken op de klas, zodat je leuke vriendinnen krijgt. Ik help je ermee!

Schoolspullen kopen

Agenda

Wat het leukste is en het belangrijkste is om te kopen, is een (hippe) agenda. Die zijn bijna overal te koop; van de Hema tot de V&D. Het is belangrijk om een handige agenda te hebben waar je genoeg ruimte hebt voor je huiswerk, want dat ga je natuurlijk wel krijgen in de eerste klas! Je moet een leuke, handige en een overzichtelijke agenda kopen die je zelf uit kiest.

De meeste meiden pimpen hun agenda. Hoe? Nou heel simpel, gewoon een supersaaie agenda kopen, bij de Action of Hema bijvoorbeeld. Daarna plak je er foto’s in, van jij en je friends, van je grootste idolen en niet te vergeten  knappe voetballers! Je kan ook hippe plaatjes van internet uitprinten en er in plakken. Wat ook heel leuk is, is als je vriendinnen er een verhaaltje inschrijven bij de notities of tekeningen maken. Enne, creativiteit is toch leuker dan internet-tips bij het pimpen!

Kaftpapier

Als je kaftpapier gaat kopen, koop je ongeveer drie rollen. Het leukste is natuurlijk om hippe printjes er op te hebben. Je moet een heel jaar doen met een boek en het kaftpapier er om heen. Daarom is het belangrijker als je naar de sterkte van het papier kijkt. Bij de Hema en de V&D hebben ze meestal stevigere dan bij de Action. Als je zuinig bent en netjes met je boeken om gaat kan je ook cadeau papier er om heen doen.

Etui & vulling

Het is niet handig als je pennen los slingeren door je tas! Een etui is wel wat handiger!  Je koopt gewoon een etui bij de Hema, Action, V&D, boekwinkels enzovoorts, en propt hem vol! Wat je allemaal moet stoppen in die etui? Hier een lijstje:

– Genoeg pennen
– Gewoon potlood
– Kleurpotloden
– Schaar
– Lijm
– Markeerstiften
– Gum
– Puntenslijper
– Passer
– Geodriehoek

In grote etuis past natuurlijk meer, dus die raad ik je eerder aan dan kleine etuis. Pennenbakjes zijn ook super leuk, maar die zijn vaak klein! Niet zo handig dus…

Rekenmachine

Jaja, eindelijk mag je altijd met een rekenmachine rekenen bij wiskunde! Je moet dus wel een rekenmachine kopen. Meestal kan je bij de schoolboeken ook een rekenmachine bestellen. En het handige daarvan is dat dat een bekend model is, dus als je iets niet snapt van de rekenmachine, kan je het vragen aan je docent. Als je een eigen gekochte rekenmachine hebt, weet hij of zij dat misschien niet. Aanrader dus!

Schriften en mappen

Je krijgt op de middelbare school veel aantekeningen die je moet overschrijven. Het is handig om per vak een schrift te hebben en die dan daar in te schrijven. Je telt dan het aantal vakken wat je hebt en koopt zoveel schriften (let op: niet voor elk vak heb je schriften nodig! Techniek, gym, tekenen en handvaardigheid tellen dus niet mee, maar muziek wel!).

 Wat je ook kan doen, als je schriften niet zo handig vindt, een map aanschaffen. Daar stop je dan veel papier in waar jij je aantekeningen op schrijft. Maar hoe vind ik dan het bepaalde vak als al die papieren door elkaar zijn?! Heel simpel: tabbladen er tussen doen. Heel overzichtelijk en alles in één. Wat wel een nadeel is van een map, je moet hem altijd mee. Zo vergeet je je aantekeningen nooit, maar omdat er van elk vak papier in zit is hij wel zwaar! Zwaardere tas op je rug, hmpf!

Andere tips

Vriendinnen maken

Het belangrijkste van de eerste dag is dat je gewoon jezelf moet blijven. Je moet jezelf niet anders voordoen dan dat je bent. Meestal heb je al een kennismaking gehad toen je nog in groep 8 zat. Als je goed hebt opgelet weet je welk meisje dezelfde hobby’s heeft als jou. Stap in de pauze op haar af en maak een praatje met haar. Als het klikt kan je met haar afspreken na school. Tadaa! Een nieuwe vriendin. Durf je dit allemaal niet? Ga dan gewoon bij de meiden aan tafel zitten en probeer je in het onderwerp te mengen. Zo krijg je vanzelf vriendinnen, zolang je maar je mond opendoet. Enne, meestal gaan er wel wat meiden mee van je oude klas! Daar kan je natuurlijk ook mee omgaan.

Look uitkiezen

Je moet wel een goede indruk krijgen op de klas. Daarom is het verstandig om er leuk uit te zien. Doe je leukste outfit aan, je hipste kapsel en als je make-up draagt: een fris gezicht, dus niet ontzettend veel opgemaakt. Wat je het beste met make-up kan gebruiken zijn de standaard dingen:
– Mascara;
– Glimmende lipglos;
– Lichte oogschaduw.
Wees niet bang om je eigen stijl te laten zien!

Tas inpakken

Je kunt het beste de avond voor je eerste schooldag je tas inpakken met je boeken en spullen. Je etui, rekenmachine en agenda neem je elke dag mee. Dat stop je er dus als eerste. Daarna kijk je op je rooster welke vakken je hebt. Van die vakken zoek je het schrift , het werkboek en het hoofdboek. Die stop je ook in de tas. Als je een map gebruikt, neem je die ook elke dag mee. Controleer elke avond of je alles wel in je tas hebt!

Succes ermee meiden!

Door Daphne