Fashion

Fashionwonder: Monique gaat voor All Stars

"En dit zijn ze. #haatliefdeverhouding #allstars" twitterde ik onlangs. Na een jarenlange haat jegens All Stars (dit leg ik later uit…) heb ik ze dan toch aangeschaft. De originele zwarte versie, maar wel met een flinke versiering in de vorm van studs.

De reden dat dit artikel "Fashionwonder" als kop heeft, komt omdat ik al jaren zwaar tegen All Stars ben. Ik vind Converse een leuk merk, echt waar, maar All Stars: nee. Dit heeft (of liever gezegd: had) twee redenen:

a) All Stars stonden me niet. Ondanks mijn bescheiden schoenmaat 37,5 voelde ik me er altijd een reus danwel clown in. Vaak heb ik de ‘Star-tjes’ van vriendinnen gepast of waagde ik me eraan in de winkel. Maar telkens kwam ik tot de conclusie dat ze me lomp, on-vrouwelijk en uberklein maakten.

b) Ik was altijd van mening dat veel mensen All Stars op een verkeerde manier gebruikten. Mannen onder een net pak (‘omdat dat grappig is’) of meisjes onder een driekwart legerbroek (‘want vrouwelijk zijn is eng!’). Okee, dit is misschien overdreven, maar ik vond – en vind – dat veel mensen ze slecht weten te combineren. All Stars zijn leuk onder bijvoorbeeld een jeans, een gave legging, een sexy shortje… maar ze kunnen niet bij elke outfit. Vind ik.

Maar mijn mening is veranderd. Sinds kort heb ik een nieuwe vriend (hoera!) en hij is een fervent Converse-drager. Gaf ik hem eerst nog te kennen dat ik deze eigenschap vreselijk vond; hoe leuker ik hem vond, hoe leuker ik ook de All Stars begon te vinden. (Ja, het intro’tje van het Girlscene Experiment slaat op mij…). En toen kwam ik op Shopbop.com (het modewalhalla, helaas altijd met te hoge verzendkosten en onverwachtse invoerrechten) het perfecte paar tegen. Zwart. Laag. Stoer. En: met een twist, want versierd met studs. Die moesten van mij worden!

En toen bleken ze ook nog in de sale te zijn. Dit was een teken!

-

En dit zijn ze….

Niet veel later kwamen ze met de post aan in Amsterdam, en kon ik de new-found-favourites vol spanning uit de doos halen. Het begon met een twijfelend gevoel, maar toen ik ze eenmaal aan mijn voeten schoof, snapte ik opeens de hele All Star gekte. Wat stonden ze leuk! Niet clownesk, niet lomp, maar heel erg cool.

Ik blijk dus een enorme laatbloeier te zijn als het op deze schoenen aan komt… want nu vind ik ze helemaal geweldig! Elke dag bedenk ik wel weer een nieuwe outfit met de ‘zwarte schatjes’. Onder jeans, onder een jurkje met legging… ik heb ze zelfs al onder een joggingbroek aan gehad (hoewel dit voor mij ook wel erg ver ging…).

Mochten jullie je afvragen wat vriendlief vindt van mijn grote ommezwaai: hij vindt het super. Hoewel hij mijn 14,5 centimeter hoge pumps nog steeds het meest sexy vindt, ziet hij me ook erg graag op deze stoere gympies. Halleluja!

-

Niet alleen mijn vriend & ik zijn happy in love, maar ook onze All Stars kunnen het goed vinden…

-

…maar soms gaat Mr. All Star ook wel eens vreemd met Miss Louboutin!

-

In een outfitje: met een simpele jeans, zwarte top, leren jack en grote tas.