Lifestyle

Bijzondere opleiding: Schoonheidsverzorging & Filiaalbeheer

In de rubriek "Girlscene meiden & hun opleiding" interviewen we Girlscene bezoekers met een leuke studie. Dit keer: Lisette, zij studeert Schoonheidsverzorging + Filiaalbeheer.

Vertel eens iets over jezelf?

Ik ben Lisette, ik ben 17 jaar en ik doe de opleiding Schoonheidsverzorging + Filiaalbeheer. In het weekend werk ik bij de Ici Paris XL als verkoopster.

Wat voor bijzondere opleiding doe je? En op welke school?

Ik doe de opleiding Schoonheidsverzorging + Filiaalbeheer Parfumerie (niveau drie & vier) op het ROC Midden-Nederland in Utrecht. Het is een opleiding waar je leert voor schoonheidsspecialist en daarna ga je nog verder met Filiaalbeheer Parfumerie of Voetverzorging.

Hoe ben je daar zo bij gekomen?

Ik wilde heel graag verder doorgroeien bij een parfumerie, maar omdat ik nog leerplichtig ben moest ik een opleiding kiezen. Ik wilde graag een meisjeskant op gaan en niet iets met bejaarden en/of kinderen doen. Ik ben toen naar verschillende open dagen geweest van het ROC en uiteindelijk zag ik de richting Filiaalbeheer Parfumerie. Daar moest je wel niveau drie voor hebben, dus heb ik voor de schoonheidsverzorging opleiding gekozen. Hiermee kun je gelijk verder gaan met de Filiaalbeheer Parfumerie opleiding.

Wat is er bijzonder aan jouw opleiding?

Het is een echte meisjesopleiding, je bent veel met je uiterlijk bezig. Daarnaast zit ik op een meisjesschool. Alleen als er mannelijke modellen nodig zijn, zijn er jongens op school.

Vertel eens iets over leuke projecten/opdrachten die je op de opleiding hebt moeten doen?

Voordat je wordt aangenomen moet je eerst een interview houden met een schoonheidsspecialist ergens in de buurt. Dit is op zich al leuk om te doen en dan leer je meteen al wat van het beroep zelf.
Ook was er dit jaar een project waarbij de eerstejaars een behandeling moesten aanleren aan VMBO-leerlingen die vier keer langskwamen. Dit is leuk als die leerlingen gemotiveerd zijn.
Daarnaast ga gedurende de opleiding eenmalig naar Korpenwelten. Daar zie je alle organen en spieren in je lichaam. En aan het einde van het eerste jaar ga je naar een kuuroord in Nederland. Aan het einde van het tweede jaar ga je een buitenlands kuuroord bezoeken.

Vertel eens iets over de omgeving van jouw school?

De school zit in Overvecht (dit is een deel van Utrecht) en binnen twintig minuten met de bus zit je al in de binnenstad van Utrecht. Binnen vijf minuten met de bus zit je in het Shoppingscentrum Overvecht. En op twee minuten lopen zit je in het winkelcentrum van Overkapel met wat handige winkeltjes.

Waarom zouden andere meiden ook deze opleiding moeten volgen?

Als je een echte meisjesopleiding wilt gaan doen, is dit echt één van dé opleidingen. Of als je graag een opleiding wilt doen, waar je veel met je uiterlijk bezig bent. Je hebt twee keer per week praktijkles van totaal zes uur per week.

Door Marijke