Lifestyle

Hoe gaat het met Britt in Amerika?

Een aantal maanden geleden schreef ik over mijn leven als exchange student in Amerika. Inmiddels woon ik hier al ruim 7 maanden en heb ik ontzettend veel meegemaakt!

-

Eind oktober was het natuurlijk Halloween. En ieder jaar is er een groot spektakel in een van de Universal Studio parken. Het hele park is dan gedecoreerd en de medewerkers zijn ontzettend goed geschminkt en verkleed. Ook ging ik, verkleed als bijtje, met mijn vriendin Megan en haar ex-vriendje langs de deuren voor Trick or Treat. En na afloop naar een Halloween feestje bij iemand thuis. Echt iedereen was verkleed, dus dat was super leuk!

-

-

In november ging ik een cruise maken met mijn gastmoeder Sandy, haar neef Craig en zijn vriendin Tonya. Het was echt ontzettend gaaf! We bezochten de Dominicaanse Republiek, Sint Thomas en Tortula.

In december moest er natuurlijk Sinterklaas gevierd worden. Mijn moeder had een zak, cadeautjes en spulletjes om te schminken opgestuurd. Na 2 weken "schoen zetten" hebben we pakjesavond gevierd. Ik heb echt ontzettend gelachen om mijn familie. Amerikanen vinden het heel erg leuk om kennis te maken met de gewoontes van andere landen en ik vind het natuurlijk super leuk om van alles over Nederland te vertellen.

-

Kerst wordt hier ook echt ontzettend uitgebreid gevierd. Ik kon mijn ogen bijna niet geloven toen ik mijn host-aunt haar voortuin zag. Allemaal opgeblazen kerstdingen en lichtjes. Ze had zelfs 3 kerstbomen! En ook met de cadeautjes gaan ze los. Van alle kanten hoorde ik dat mijn vrienden laptops en telefoons hadden gekregen. Er wordt veel meer geld uitgegeven aan kerstcadeaus dan aan cadeautjes voor verjaardagen. Ik ben dan ook ontzettend verwend met kerst!

-

New years eve was niet zo spectaculair. Vorig jaar stond ik nog met al mijn vriendinnen lekker te dansen op een leuk feest, nu stonden mijn plannen tot op de avond zelf nog helemaal niet vast. Uiteindelijk ben ik naar iemand z’n huis geweest met wat vrienden en daar was een heel leuk feest, dus gelukkig was m’n avond toch nog "gered". En vuurwerk? Ik heb 3 knallen gehoord en 1 lichtflits gezien. Ach ja, lekker rustig voor een keertje, toch..?

Op 14 januari kwamen mijn ouders vanuit Nederland over. Het was natuurlijk ontzettend leuk om ze weer terug te zien na 6 maanden, en ik was vooral benieuwd wat ze van Sandy, mijn huis en mijn school zouden vinden. Gelukkig konden ze het met iedereen goed vinden. Ze hadden voor al mijn leraren stroopwafels en een sleutelhanger met klompjes meegebracht en dat vinden de mensen hier echt prachtig. Ook hadden we echte klompen voor mijn lerares economie meegebracht. Ze is er helemaal gelukkig mee. Na 2 dagen reisden we naar Fort Lauderdale, Miami, Key West en de Everglades. Ik heb echt een geweldige tijd gehad. Miami is wat hipper qua mensen dan Saint Cloud en in Key West was iedereen lekker laid back.

-

Het valt me echt heel erg op hoe de mensen per streek verschillen. Ik kwam er al snel achter dat Saint Cloud niet bepaald de fashion capital of the world is, maar dat het meer een cowboystad is. De "rednecks", zoals ze hier genoemd worden, dragen allemaal hetzelfde; spijkerbroek, lompe laarzen, een overhemd en soms een cowboyhoed (zie foto van mijn "opa" hieronder). En heel populair zijn de vormloze camouflage jacks en de petjes met bijpassende print. Ik wordt dan ook vaak nagekeken als ik in mijn jurkje met hakken rondloop. Maar ieder z’n "swag" toch. (Er wordt hier best veel slang gebruikt!)

-

Verder heb ik mijn senior pictures gehad voor het jaarboek. Foto’s waar je een verplicht zwart shirtje bij aanmoet en met een big smile op je gezicht in een stijve houding foto’s staat. Hoe Amerikaans, haha…

Ik ben 1 keer met mijn vriend Jordan naar een basketball game geweest. Veel minder interessant dan football, maar het is wel heel officieel allemaal. Voordat de wedstrijd begint zingt iemand het volkslied, dan komt de teamcheer, en dan kan de wedstrijd beginnen! De coach schreeuwt echt tegen de spelers om ze op te jutten! Ik heb behoorlijk gelachen toen ik dat hoorde.

-

Je moet in Amerika trouwens wachten tot je 18 bent voordat je een echte club binnen mag. Maar ik heb behoorlijk wat vrienden met een fake ID. Zodra iemand 18 wordt gaan ze uit. Ik ben 1 keer geweest, want de meeste van mijn vrienden zijn pas net 18 geworden. De club waar ik heen ben geweest was trouwens een country bar. Country muziek, rednecks en linedancing. Het was een leuke ervaring!

Feestjes bij mensen thuis zijn ook altijd leuk. Een populair spel is beerpong; 2 partijen proberen een ping pong bal in de drinkbekers van de partij tegenover hen te gooien. Lukt dit, dan moet je tegenpartij drinken. Er zijn zelfs speciale beerpong tafels op de markt!

-

Gisteren ben ik voor de tweede keer naar Disney geweest. Disney bestaat hier uit veel meer parken dan in Parijs. Als ik naar EuroDisney ga blijf ik meestal 3 dagen voor de 2 parken, maar Amerikanen gaan vaak gewoon voor een dagje en dan "doen" ze gerust 2 of 3 parken! Ze gaan alleen naar de attracties die ze leuk vinden. Ik vind Disney echt geweldig en aangezien mijn vriendin haar ouders er werken kan ik altijd gratis naar binnen…

-

Tot slot; de tijd vliegt! Ik heb hier echt een super leuke tijd en heb echt totaal geen zin om weer naar huis te gaan (al mis ik mijn familie en vrienden natuurlijk wel). Maar aan alles komt een einde. 21 juni ben ik, na 10 maanden, weer terug in Nederland! Tot die tijd houd ik voor mijn familie en vrienden nog steeds trouw mijn weblog bij (www.brittplanken.waarbenjij.nu) en skype/msn/mail ik regelmatig met iedereen.

Door Britt Planken