Lifestyle

Bijzondere opleiding: Eco & Wildlife

In de rubriek "Girlscene meiden & hun opleiding" interviewen we Girlscene bezoekers met een leuke studie. Dit keer: Rebecca, zij doet Eco & Wildlife Studies op de Helicon in Velp.

-

Vertel eens wat je over jezelf …
Mijn naam is Rebecca van Orsouw. Ik ben 18 jaar en ik woon in een klein stadje genaamd Oss in Noord-Brabant. Ik hou ervan om lekker buiten actief bezig te zijn. Ook ben ik gek op reizen, gitaar spelen en koken.

Wat voor bijzondere opleiding doe je?
De opleiding heet Eco & Wildlife studies op de Helicon in Velp (bij Arnhem). Dit is een MBO opleiding van vier jaar. Je wordt opgeleidt om in het buitenland te werken bij bijvoorbeeld wildparken, natuurorganisaties of opvangcentra. En ook als reisleider van natuurreizen, ranger of gids.

Hoe ben je daar zo bij gekomen?
Al heel mijn leven heb ik een grote interesse gehad in natuur. Mijn vader is zelf een vogelaar en natuurfotograaf, dus ik ging vaak met hem mee. Ook heb ik altijd het gevoel gehad dat ik dieren (vooral bedreigde diersoorten) graag wilde helpen. Ik werd heel verdrietig als ik naar de dierentuin ging en dieren in kleine kooitjes zag zitten. Naarmate ik ouder werd, werd de interesse steeds groter. Toen ik de opleiding op internet vond, wist ik meteen dat dit de opleiding voor mij was.

Wat is er bijzonder aan jouw opleiding?
Wie krijgt er nou de mogelijkheid om moeder van een baby makaak aapje te worden?! Dit is maar één voorbeeld van de verschillende fantastische dingen die ik nu al heb meegemaakt tijdens deze opleiding. Ook krijg ik de kans om veel te reizen en mensen te ontmoeten. Zo heb ik vorig jaar Jane Goodall ontmoet. Zij is een bekende Engelse vrouw die zich inzet voor chimpansees. Ze was ook de eerste die ontdekte dat chimpansees net zoals wij gereedschap kunnen gebruiken! Het was erg indrukwekkend voor me om haar te mogen ontmoeten.

Vertel eens iets over leuke projecten/opdrachten die je op de opleiding hebt moeten doen?
Wat ik super vind is dat je met deze opleiding veel mag presenteren. Eerst vond ik het spannend en een beetje eng, maar dat gevoel was snel verdwenen. Nu heb ik vaak gepresenteerd, rondleidingen gegeven in dierentuinen en excursies gegeven in natuurgebieden.

Waarom zouden andere meiden ook deze opleiding moeten volgen?
Het is een leuke opleiding voor meiden die van de natuur en dieren houden. Het is een heel fijn gevoel om te bedenken dat je met een goed doel bezig bent en dat je weet dat je in je leven veel dingen gaat meemaken en zien.

-