Lifestyle

Tips voor stage in het buitenland

Stage lopen in het buitenland. Voor veel meiden is het een droom. Je kunt zomaar een half jaar weg tijdens je schoolperiode om in een ander land super mooie ervaringen op te doen. Misschien wel aan de andere kant van de wereld, soms gewoon met iets meer zon. Maar hoe gaat dat allemaal? Wij geven een paar tips!

Hoe zorg je dat je je vrienden toch nog een beetje bij je hebt en wat mag je echt niet vergeten? Tips die dit (waarschijnlijk langdurige) proces misschien iets makkelijker maken!

– Zorg dat de afspraken tussen jou en het stagebedrijf duidelijk zijn. Je wilt niet in Amerika aankomen om vervolgens te horen te krijgen dat het plekje toch vergeven is aan iemand anders toch?

tips voor stage buitenland

– Houd rekening met cultuurverschillen. Zo is het in sommige landen gebruikelijk om minsten 10% van de rekening fooi te geven en komt het een beetje gierig over als je dit niet doet.

tips voor stage buitenland

– Maak veel foto’s en neem deze geprint mee in een handig mapje. Die kun je dan op je nieuwe kamer ophangen om je kamer een beetje op te fleuren. Hierdoor heb je toch een beetje het gevoel dat je vrienden bij je zijn.

tips voor stage buitenland

– Zorg dat je in Nederland al Skype of iets dergelijks hebt ge├»nstalleerd en dat je iedereen hebt toegevoegd. Dan hoef je in het buitenland alleen maar een wifi-code te hebben, je laptop open te maken en dan kan je gezellig met bekende kletsen.

tips voor stage buitenland

– Zoek van te voren uit hoe het zit met telefoneren. Je wilt geen half jaar met torenhoge kosten opgezadeld worden, dus het is vaak voordeliger om een Simkaart in het betreffende land te kopen. Geef je nieuwe nummer dan wel zo snel mogelijk door aan je vrienden!

– Stroopwafels en drop: in de meeste landen is dat lastig te vinden. Je kunt natuurlijk wat meenemen in je koffer, maar het is ook handig om te vragen of mensen die langskomen dat voor je meenemen! 

tips voor stage buitenland

– Een vriendje in Nederland? Maak een foto van jullie samen en druk deze af op je kussen, cute! Zo is hij altijd bij je en je kan natuurlijk altijd nogbellen/Skypen/sms’en/mailen/etc..

koffer

– Bedenk bij het inpakken van je koffer dat je waarschijnlijk in een hele lege kamer komt. Neem dus ook wat spulletjes mee die je kamer wat minder saai maken.

– Bedenk van te voren hoeveel geld het je allemaal ga kosten en zorg dat je rekening nooit op 0 staat. Spaar dus altijd iets meer, of vraag aan je ouders of je soms wat kan lenen.

tips voor stage buitenland

– Laat je buitenlandse gegevens achter bij je ouders en beste vrienden. Denk hierbij aan je adres en je telefoonnummer. Zo kunnen zij jou in ieder geval altijd bereiken.

tips voor stage buitenland

– Bedenk je, als je het even niet meer ziet zitten, dat het hartstikke stoer is dat jij dit durft! En als je het echt niet meer trekt, kun je altijd weer naar huis.

Ben jij van plan om stage te lopen in het buitenland?

Door Annick

(Tip ingezonden door: Mandy)