Lifestyle

Toffe opleiding: Mediavormgeving op het SintLucas

Een tijdje geleden vroegen we jullie de meest toffe en leukste opleidingen ever met ons te delen. Wij kregen hiervoor ontzettend veel inzendingen met super leuke opleidingen die het verdienen om in de spotlights te staan. Dit keer is het de opleiding van Sanne met haar tofste opleiding ever: Mediavormgeving.

Mijn naam is Sanne en ben zeventien jaar. Ik zit nu in mijn tweede studiejaar van de opleiding Mediavormgeving op het SintLucas in Boxtel.

Wat voor opleiding is het SintLucas?
Het SintLucas is een creatieve school op MBO niveau waar je in het eerste jaar met alle richtingen te maken krijgt. Styling, grafische vormgeving, interieur en exterieur en nog vele anderen.

sint lucas
Dit is een foto die ik heb gemaakt voor de allereerste fotografie opdracht. Bij die opdracht moest je een dierbaar persoon fotograferen. Ik heb mijn beste vriendin gekozen.

Hoe kom ik op het SintLucas?
Als eerste is het handig, maar ook heel leuk om je in te schrijven voor een meeloopdag. Ik heb dit ook gedaan. Je leert het gebouw al een beetje kennen en ziet hoe alles er aan toe gaat. Als je twijfelt of dit de goede opleiding voor jou is raad ik je dit zeker aan!

Het slimste is om je zo snel mogelijk in te schrijven voor de opleiding. Dit kan via de site. Je wordt dan uitgenodigd voor een toelatingsexamen, waar ik heel zenuwachtig voor was, maar als je je enthousiasme toont komt dat helemaal goed!

Als je op het examen voldoende scoort word je uitgenodigd voor een toelatingsgesprek waarbij je wat over jezelf kunt vertellen en je portfolio kunt laten zien. Dan krijg je binnen een paar weken te horen of je bent aangenomen, afgewezen of dat je op de wachtlijst bent geplaatst. Dit is allemaal héél spannend, maar wel ook heel leuk!

sint lucas
Deze foto is gemaakt met een lange sluitertijd. Dit soort trucjes leer je in de lessen fotografie. Heel leuk!

Wat is er nou zo leuk aan het SintLucas?
Alles! Ik weet eigenlijk niet waar ik moet beginnen…

Vooral de sfeer die bij ons op school hangt is uniek. Ik kan me herinneren dat ik toen ik pas op school zat raar omkeek naar sommige mensen die er extreem uitzagen, maar dat went na een tijdje. Bij ons op school kun je echt aandoen wat je wilt – niets is te gek! Je wordt dus niet raar aangekeken en daardoor kun je echt jezelf zijn.

Ook is het een pluspunt dat de leraren ons niet zien als minderwaardig, maar meer als collega’s. Ze helpen je, maar vragen ook soms om jouw hulp, van beide kanten kan er van elkaar geleerd worden! Je hebt geen bepaalde vakken in je pakket nodig om op het SintLucas te komen, maar echte creatievelingen hebben natuurlijk handvaardigheid en/of tekenen in hun pakket. Ook is dit handig voor je portfolio! De mooie werken die je op school maakt kun je fotograferen voor in je portfolio of misschien wel meenemen als je op gesprek mag komen!

sint lucas
Dit is een filmposter voor de film House of Flying Daggers. Dit is een opdracht geweest aan het einde van het eerste jaar. Het was super veel werk maar ik ben ook super trots op het eindresultaat!

Wat vind jij van Mediavormgeving, mijn toffe opleiding?

Wil jij net als Sanne dat jouw opleiding ook in de spotlights komt omdat jij de tofste opleiding ever hebt? Kijk dan even hier en ontdek wat je moet doen!

Bron beeld: Sanne
Door: Sanne