Lifestyle

Geef je kamer een metamorfose

Versleten dekbedden met ouderwetse printjes, verkleurd behang, posters, sombere kleuren, lelijke gordijnen en oude meubels. Jouw kamer is dringend aan een opknapbeurt toe. Immers is het belangrijk dat je voor jezelf een eigen plek creëert waar het gezellig, mooi en comfortabel is.

Dit is een prachtige en gezellige slaapkamer. Wil jij ook zo`n inrichting? Dat kan, ga aan de slag en geef je kamer een grote metamorfose.

Maak een moodboard

Om erachter te komen welke inrichting bij jou past kun je beginnen met het maken van een moodboard. Plak hierop accessoires, stoffen, foto`s van slaapkamers, meubels en kleuren die jij mooi vind. Aan de hand hiervan kun je een stijl voor je kamer kiezen, bekijk nauwkeurig wat goed bij elkaar past en wat jij gezellig en mooi vind.

Bepaal je budget

Hoeveel geld kun je besteden aan je nieuwe slaapkamer en hoeveel heb je nodig? Het opnieuw inrichten van een kamer kost een hoop geld. Eventueel kun je aan je ouders geld vragen en zelf nog verder gaan sparen.

Wat wil je veranderen?

Nu kun je gaan kijken wat je wilt veranderen aan je kamer. Schrijf alles op papier en bedenk wat je graag zou willen in je nieuwe kamer en waarvoor je het wilt gebruiken. Bedenk ook goed of je dat ook echt nodig hebt en of je niet beter voor iets anders kunt kiezen.

Spullen kiezen

Kijk in catalogus van winkels en merken, bezoek websites en kijk in leuke winkels voor spullen, stoffen, behang en accessoires. Kijk goed wat bij elkaar past en of de prijs binnen je budget past. Schrijf alles op papier en bereken de kosten.

Ontwerp een indeling

Kies een indeling voor je kamer door middel van het maken van een plattegrond. Je kunt de afmetingen van je nieuwe meubels opzoeken en de plattegrond op schaal tekenen. Dit geeft een goed overzicht. Als je je huidige meubels houd kun je deze opmeten en deze natekenen op de plattegrond.

Opruimen en schoonmaken

Het is handig om je kamer nu op te ruimen en grondig schoon te maken. Pak een vuilniszak en gooi alles wat niet meer in je nieuwe kamer past weg of maak er iemand anders blij mee. Zorg ervoor dat er niks meer in de kasten en lades ligt.

Verven en behangen

Mocht je je kamer opnieuw gaan schilderen of behangen, dan kun je dat beter doen voordat je de nieuwe spullen gaat kopen. Vraag je ouders om dit voor je te doen, het is immers niet makkelijk om zelf aan de slag te gaan met een kwast en verf.

Shoppen

Nu kun je de uitgezochte meubels, accessoires, gordijnen etc. gaan kopen. Maak een lijstje van wat je nodig hebt en ga naar de juiste winkels. In winkels als Ikea en Xenos kun je veel accessoires vinden voor weinig geld.

Inrichten

Wanneer je genoeg spullen voor je kamer hebt gekocht, kun je de ruimte gaan inrichten. Hang de gordijnen, schilderijen, lampen en spiegels op. Plaats je meubels en maak je bed op. Daarna kun je je kamer nog even schoonmaken door de stofzuigen.

Inspiratie voor je nieuwe kamer

Door Room-Styling.nl