Lifestyle

Show je kamer: Jade

In de rubriek "Show je kamer" mogen we stiekem binnengluren bij slaapkamers van Girlscene bezoekers. Wat is hun kamerstijl, waar shoppen ze hun meubeltjes en hebben ze nog goede stylingtips? Dit keer: de kamer van Jade.

Ik wil jullie graag twee kamers showen: mijn studiootje waar ik doordeweeks woon en de kamer bij mijn ouders.

Mijn studio is klein, ongeveer 18 vierkante meter, waar de keuken en badkamer nog vanaf gaat.  Niet alles wat ik erin wilde paste, zoals een lekkere bank. Maar uiteindelijk heb ik het heel functioneel en gezellig weten in te richten. De basiskleuren zijn roze, grijs, wit en zwart.

Hierboven zie je mijn bed, het lijkt net een bank door alle kussens die op maat gemaakt zijn van onze oude bank. Overdag is het een comfortabele 4zits bank en ‘s avonds een lekker bed. De karafjes die je ziet staan spaar ik; ik vind ze op rommelmarkten. Het hokjes dressoir is erg handig, het is een soort roomdivider én ondertussen berg ik er mijn spullen in op. Je kunt hem ook rechtop zetten. Ik vind het leuk om hem elke paar maanden anders neer te zetten.

Hier zie je de oude stoel van mijn oma, hij was eerst bruin met bloemenkussens. We hebben hem eerst geschuurd en daarna bespoten met een witte spuitbus. Mijn moeder heeft zelf roze kussenslopen genaaid. Wil je een leuke lekker zittende stoel? Ga naar de rommelmarkt, daar staan ontzettend veel van zulke ‘oma’ stoelen!

Hier ze je de eet/werk tafel onder het raam. Ik heb 3 witte stoelen en 1 comfortabele werkstoel. Deze tafel was eigenlijk eerst mijn oude bureau, ik heb 4 andere leuke poten gekocht.

Dan de kamer bij mijn ouders. Hij is nog niet helemaal af, en ik wil nog wat leuke accessoires erin zetten.

De basiskleuren zijn donkergrijs, wit en poederroze. De grote kroonluchter komt mooi uit tegen de grijze wand.

Hierboven zie je mijn buikkastjes die ik als nachtkastje gebruik. Hij was eerst van donker hout. De binnenkant van de laatjes heb ik behangen met een wit grijs barok behang. De lamp, kop en schotel en wekker komen allemaal van een rommelmarkt.

Mijn kledingkast, bovenop wil ik nog graag een grote oude koffer, ik had er al één, maar die is verhuisd naar mijn studio.

Hier zie je mijn werkplek. Tegen de grijze wand staat een paspop met een (nep) bontsjaal eromheen. Hij staat voor een lijst, wat een leuk effect geeft, een levend schilderijtje. De lijst was eerst een spiegel die op mijn andere stond, die had ik per ongeluk kapot laten vallen maar heb er gewoon wat anders leuks van gemaakt.