Lifestyle

Show je kamer: Martine

In de rubriek "Show je kamer" mogen we stiekem binnengluren bij slaapkamers van Girlscene bezoekers. Wat is hun kamerstijl, waar shoppen ze hun meubeltjes en hebben ze nog goede stylingtips? Dit keer: de kamer van Martine.

De stijl van mijn kamer kan ik het beste omschrijven als romantisch en lekker girly door al de roosjes. Van mij hoeft het allemaal niet zo strak; wat trouwens niet betekent dat ik het niet netjes wil hebben 😉

Ik ben er op gekomen om mijn kamer zo in te richten, toen ik voor het eerst het nieuwe PIPstudio Wallpaper behang zag. Ik was meteen verliefd! Ook had ik al een aantal serviesspulletjes van Blond Amsterdam.

Over mijn kamer zelf: het is een feit, mijn kamer is niet erg groot. Alleen oogt het niet superklein omdat ik een erg hoog plafond heb (met een Queen Elisabeth kroonluchter). Het roosjes/vlinder behang is van PIPstudio. Ik heb ervoor gekozen niet mijn hele kamer met PIP behang te doen, omdat het dan zo ontzettend druk wordt.

Om mijn Blond Amsterdam servies een plekje te geven, ben ik opzoek gegaan naar een leuk theekastje. Ik ben overal geweest: van kringloopwinkels tot antiekzaken. Uiteindelijk bleek dat er nog een theekastje in de familie was van mijn overgrootoma. Dus ik ben meteen aan de slag gegaan en heb het kastje geschuurd en wit geverfd.

Ik ben eigenlijk niet zo’n creabea als het gaat om meubels, dus heb ik de rest van mijn meubels gewoon bij de Ikea gekocht. De leuke etalagepop heb ik van een vriendin gehad, de gouden spiegel van mijn oma.

In het hoekje van mijn kamer is een schuine wand van mijn dakkapel, niet erg handig dus. Gelukkig kon ik het nog benutten door daar de verwarming te plaatsen. Alleen vond ik een verwarming alleen maar zo saai, dus heb ik een grote lijst gekocht en plaatjes uit tijdschriften geknipt die bij de stijl van mijn kamer passen.
 
De spulletjes in mijn kamer komen overal en nergens vandaan. Het loopt uit van dure oonaccessoires winkels tot de Blokker en de Action.

Omdat ik op ballet zit (neeee, het is niet tuttig!) ben ik erg blij met het leuke hartjes-spitzenhaakje. Zijn mijn spitzen dus weer een accessoire van mijn kamer geworden…

Daarnaast ben ik een enorme parfumfreak. Als ik een parfumeriezaak binnenloop, kom ik vrijwel altijd met een tasje naar buiten. Op de foto zijn een aantal parfumflesjes te zien. Vooral Chanel vind ik helemaal geweldig.

Mijn stylingtips: is je kamer saai; pak je tijdschriften, lijm en een schaar erbij! Zorg ervoor dat je kamer niet té druk wordt, dus gebruik bijvoorbeeld niet voor alle wanden een drukke print behang. Het moet wel leuk blijven…