Lifestyle

Mijn fotowand

Sinds ik in mijn appartementje in Amsterdam woon, droom ik al van een mooie fotowand. Nu ben ik alleen niet zo’n held met ophangen én wilde ik graag een superstrakke muur, dus niet met allerlei loshangende lijstjes op gammele spijkertjes.

Ook wilde ik iets wat makkelijk te wijzigen is; en als je een fotowand maakt en na een tijdje andere lijsten op wilt hangen, moeten de spijkers er soms weer uit (want: andere formaten), en dan blijf je eeuwig bezig.

Na een tijdje googelen vond ik iets superleuks: Q-rail. Een speciale rail die je tegen de muur hangt, waar je superveel fotolijstjes in kunt zetten. Maar ook andere dingen, als je wilt.

De rail heeft drie ‘richteltjes’ (om ze zo maar even te noemen), twee grote en een kleine achter elkaar, zodat je de lijstjes ook voor elkaar kunt zetten, om een diepte-effect te creeëren. Heel gaaf!

De rail is er in twee maten: 90 cm en 180 cm breed. Hij is supermakkelijk op te hangen; je boort drie gaatjes in de muur en stopt daar drie schroeven in. Ik heb het met m’n vader samen gaan en we waren in tien minuutjes klaar!

Ik heb de 180 cm in een wand bij mijn bed hangen. Er staan nu mooie dikke tijdschriften in, want ik moet nog mooie lijsten kopen. Daar wil ik dan gave zwartwit modefoto’s en cover van Vogue inzetten. Maar om je alvast een idee te geven hoe het eruit ziet:

Op de site van Q-rail vind je nog veel meer voorbeelden hoe het kan én kun je ze bestellen. Wat vinden jullie van dit idee?