Lifestyle

Show je kamer: Angelique

In de rubriek "Show je kamer" mogen we stiekem binnengluren bij slaapkamers van Girlscene bezoekers. Wat is hun kamerstijl, waar shoppen ze hun meubeltjes en hebben ze nog goede stylingtips? Deze keer: de kamer van Angelique.

"Vroeger was ik nog niet zo met de inrichting van mijn kamer bezig, ik was vooral altijd heel netjes. Maar toen ik 15 was was ik het blauwgroene interieur helemaal zat. Ik heb mijn blauwe behang crèmewit geverfd en vanaf toen ben ik wezen veranderen. Zoals mijn kamer nu is, is het helemaal naar mijn zin. De foto’s zijn ’s avonds gemaakt, omdat ik het dan zo gezellig vind.

Ik hou van rustig en netjes en ik ben helemaal weg van ouderwetse spulletjes. Zo heb ik een typemachine gekocht via Marktplaats.nl, heb ik een paar spulletjes van de rommelmarkt waaronder een echt ouderwets schrijverskistje. Ook heb ik oude sprookjesboeken op mijn bureau staan, omdat dat zulke mooie boeken zijn. Verder hou ik er van fotolijstjes, lampenkappen, de kleurencombinatie crèmewit/chocoladebruin, kaarsjes, kandelaars en servies.

Aan mijn bureau maak ik mijn huiswerk en kan ik lekker typen op mijn laptop. Mijn laatste aankoop is mijn bureaustoel. Ik vond dat altijd één van de minpunten van mijn kamer, en ik kon maar geen mooie bureaustoel vinden. Tot ik een maand geleden tegen deze stoel aanliep in Ikea, en ik was meteen verkocht. Mijn prullenbak is het enige wat nog doet herinneren aan mijn oude kamer, want die is nog blauw.

Eén van mijn favoriete hoekjes is de zithoek, omdat ik die zo gezellig vind. De platen in de grote lijsten boven de stoel komen uit Frankrijk, van een markt. En mijn andere favo plekje is mijn bed. Ik heb een heel dik matras waardoor het bed heel hoog is. Daar heb ik een heerlijk groot en dik plaid op liggen en allemaal kussens. De fotolijstjes boven mijn bed hangen bijna allemaal scheef, dat is al zo vanaf het begin en ik krijg ze ook niet recht. Maar ik vind het wel iets grappigs hebben."