Lifestyle

DIY: magneetjes maken van flessendopjes

Magneetjes zijn altijd handig, vooral voor de chaoten onder ons! To-do lists, papiertjes, kaartjes en dingen wat je niet wilt kwijtraken kun je op een magneetbord kwijt. Je hebt veel verschillende soorten magneetjes, maar wat is er nu leuker dan je eigen magneetjes maken? Hieronder kun je zien hoe je je eigen magneetjes maakt met een print van een klok…

Benodigdheden: 

- Bierkronen
– Witte (spray)verf
- Sterke lijm (secondelijm)
- Magneetjes

1) Was en droog de bierkronen. Zorg dat ze goed ontvet zijn, want dan hecht de verf beter. Heb je dat gedaan? Spray of verf de bierkronen van de bovenkant wit en laat het even drogen.

2) Je kunt hier de clock graphics downloaden. Print en knip deze uit. Smeer op de bovenkant van de bierkronen met een kwastje sterke lijm en plak vervolgens de klokpatronen erop. Smeer dan nog een laatste laag lijm op de bovenkant en laat het goed drogen.

3) Is alles droog? Lijm dan de magneetjes op de achterkant van de bierkronen. De magneetjes kun je bij een hobbywinkel, Hema, V&D, etc. kopen. Heb je magneten gekocht die niet zo hoog/dik zijn, dan kun je er een stukje karton of dergelijke onder plakken zodat de magneet wat opgehoogd wordt. Het magneetje moet uiteindelijk iets hoger dan de randen van de bierkroon zitten.

Succes! ๐Ÿ™‚

door Danique

Bron: Howaboutorange.blogspot.com