Lifestyle

Show je kamer: Janne

In de rubriek ‘’Show je kamer’’ mogen we stiekem binnengluren bij slaapkamers van Girlscene bezoekers. Wat is hun kamerstijl, waar shoppen ze hun meubeltjes en hebben ze nog goede stylingtips? Deze keer: de kamer van Janne.

show je kamer

show je kamer

“Ik vind het geweldig om mijn kamer te veranderen, maar ben nu al een tijdje blij met deze. Ik ben er in de herfstvakantie fulltime mee bezig geweest, en ik heb eigenlijk alles zelf gedaan. Omdat ik dat gewoon heel leuk vind om te doen, maar ook zodat je echt trotst kan zijn op je eigen kamer. De vorige keer had ik roze met turkoois, maar dat werd ik al snel zat. Ik was tijd aan een meer volwassen kamer en dat zag ik voor me zoals mijn kamer er nu ongeveer uitziet. De basiskleuren zijn beige, geel en goud.

De spiegel heb ik van wit naar geel gespoten. Het make-up kastje daaronder komt van een rommelmarkt. Ik heb hem goed schoon gemaakt, geschuurd en goud gespoten. Daarboven hangt een fotolijst. De fotowand heb ik toevallig pas sinds een paar dagen. De meesten nieuw leven in geblazen door ze weer goud te spuiten, anderen gekocht, bijvoorbeeld gewoon bij Action. En mijn leukste foto’s erin gedaan, maar ook bijvoorbeeld een briefje, gekregen van mijn vakantieliefde, haha!

show je kamer

show je kamer

Het gele kastje (de kleur komt op de foto niet tot zijn recht, in het echt is het een veel warmere kleur geel) is ook van de rommelmarkt. Zoals zo veel op mijn kamer ook al overgespoten. Het Boeddhabeeld heb ik van mijn beste vriendin gekregen van mijn verjaardag.

show je kamer

Ik ben heel blij met mijn tweepersoonsbed, hij is ondertussen al derdehands. Hij was wit en nogal versleten, dus dat ziet er niet goed uit. Dus heb ik hem beige geverfd. Ik vind het echt leuk om te zien hoe nieuw meubels er vaak ineens uitzien als je ze alleen maar een nieuw kleurtje geeft. De kussens heb ik samen met mijn moeder gemaakt. Stof op de markt gekocht en kussenslopen genaaid. De muur achter mijn bed heb ik goud gespoten. Geeft misschien een leuk effect, maar ik raad het je niet aan; want je complete huis ziet dan helemaal blauw van de damp!

De boekenkast (waar kaarsen en vaasjes instaan) was toen ik hem kocht aan de binnenkant limegroen, toen turkoois en nu dus weer goud. Het dienblad was van mijn oma, ook weer goud gespoten en de vaasjes heb ik bij Action gekocht.
Mijn bureau heb ik een beige lakverf gegeven en gouden hendeltjes aan de laden gemaakt. Ook een stoeltje dat van mijn oma was heb ik geverfd."

show je kamer

show je kamer