Lifestyle

DIY: sieraden opbergen

Ben jij altijd één van je oorbellen kwijt? Zitten al jouw kettingen in de knoop? En moet je altijd eerst uren zoeken voor je dat ene armbandje gevonden hebt? Als dit jou bekend voorkomt, dan hebben wij nu een aantal goede tips om je sieraden leuk en handig op te bergen.

sieradenopbergen

Misschien zijn er meiden die hun sieraden wel netjes en overzichtelijk hebben opgeborgen, maar voor degene waarbij alles altijd op een hoopje ligt hebben we een paar ideeën. Ze zijn makkelijk en het hoeft geen tot heel weinig geld te kosten.

sieradenopbergen

Paastak
Koop of pluk een mooie grote paastak en zet deze in een stevige pot of vaas, zodat die niet wiebelt. Versier de tak nu met al je pronkstukken, en verdeel ze over de takken. Het ziet er niet alleen heel leuk uit, maar zo blijven al je sieraden ook op orde.

sieradenopbergen

IJzerdraad
Sla twee spijkers ergens op een gewenste plek ongeveer 30/40 centimeter van elkaar af. Zorg dat ze horizontaal aan elkaar gelijk zijn. Span nu een ijzerdraadje of een lintje tussen de twee spijkers. Hier kun je je oorbellen, kettingen en armbanden aan ophangen.

sieradenopbergen

Etagère
Misschien heb je nog een oude etagère in huis en anders kun je er een kopen. Zet deze op een leuk plekje op je kamer en verdeel de sieraden over de bordjes. Je kunt bijvoorbeeld je ringen bovenaan op het kleinste bordje leggen en je grote armbanden onderaan.

sieradenopbergen

Ingelijst
Hierbij gebruik je een mooie fotolijst of een gepimpt prikbord. Bij de fotolijst moet je nog wel even het glas eruit halen. Prik nu punaises of spijkers in de lijst en verdeel ze over het opppervlak. Hang je sieraden aan de spijkers/punaises. Voila, ingelijste sieraden!

Heb jij nog een goede tip om je sieraden op te bergen?

Door Myrre