Lifestyle

DIY: Goedkope kamer transformatie

Je kamer is de plek waarin jij je terug kunt trekken na een lange dag school, voor een superleuke date met je vriendje of na een heftige ruzie met je ouders. Jouw kamer laat zien wie je bent, wat je doet en wat jij leuk vindt. Toch is het leuk om af en toe weer eens je kamer te veranderen. Gelukkig hoeft dat helemaal niet veel tot geen geld te kosten!

De kringloop!
Ga eens een gezellig middagje naar de kringloop, daar vind je allerlei leuke meubeltjes voor heel weinig geld. Hier een aantal ideetjes:

– Verzamel bijvoorbeeld allerlei leuke fotolijstjes, knutsel er een mooie spreuk in en hang deze op.

– Koop een aantal leuke en goedkope bloempotjes en haal wat plantjes bij je opa en oma uit de tuin om erin te doen. Zo is het leuk om voor allerlei leuke knalkleurtjes te gaan, of verschillende tinten grijs.

bloempotje bloempotje
Of vraag aan je moeder of ze nog leuke oude vaasjes of kannetjes over heeft, hier kun je ook bloemen in doen. Dat staat vrolijk en gezellig op je bureau of op een witte kast!

– Koop wat leuke rieten mandjes om je make-up in te stoppen. Dit oogt erg opgeruimd en staat ook nog eens erg leuk op een kastje!

– Koop hele oude, maar leuk uitziende boeken waar jij een plankje van kunt maken.

– Kijk eens of je leuke spiegeltjes kan vinden, hoe meer verschillende hoe leuker. Verf deze allemaal wit en hang ze aan je muur.

spiegels
Je kunt zoals hier ook allemaal spiegels sparen met gouden details. Deze grote items zijn helaas af en toe wel wat prijziger. Houd het bij kleine houten spiegels die je in allerlei kleuren kan verven, die heb je al snel voor een euro.

– Koop oude tijdschriften en verzamel een hoop foto’s bij elkaar. Hiermee kun jij makkelijk en goedkoop een leuke fotocollage maken! Je kunt de overige oude tijdschriften met een leuke kaft op elkaar leggen op je bureau. Dit geeft een gezellig en vrolijk effect.

Ga voor roze lampjes
Koop gekleurde gloeilampen, bijvoorbeeld roze, en draai deze in een aantal lampen. Dit geeft als het donker is ineens een hele andere uitstraling. Zo heb jij heel simpel een hele andere look voor je kamer!

kerstverlichting

Kerstversiering
Nu de kerstversiering uit de dozen komt wordt de huiskamer weer mooi versierd. Meestal houd je ieder jaar toch wel weer een hoop items over, dus neem deze eens een keer mee naar boven! Het is hartstikke leuk om jouw bed te versieren met kerstlampjes en dit geeft een hele gezellige sfeer. Zo kun je ook een klein nepkerstboompje op je kamer zetten en deze versieren met een aantal felgekleurde ballen.

Vrolijke kledinghangers
Heb jij een kledingrek op je kamer staan? Scoor dan een aantal leuke kledinghangers. Zo heb je bij de Xenos allerlei leuk gekleurde kledinghangers, maar je kun ze natuurlijk ook gewoon verven! Overigens scoor je bij de kringloopwinkel ook vaak fashionable hangers versierd met studs, geheel volgens de trend van nu! Haal een blik verf bij de Gamma en verf wat saaie houten kleerhangers in een kleurtje die jij leuk vindt.

qoute
Je kunt ook een leuke quote op je muur schrijven die je benadrukt met kerstverlichting.

Ruil accessoires met je vriendinnen
Spreek met je vriendinnen een ruilavondje af. Ieder van jullie neemt een stuk of vijf woonaccessoires mee die niet meer gebruikt worden. Dit zijn items die je beu bent of toch niet meer gebruikt. Voor andere meiden zijn deze items meestal nog erg leuk. Zo kun jij gratis jouw oude accessoires omruilen voor nieuwe!

Heb jij nog handige tips voor een simpel en goedkope kamer metamorfose?

Bron beeld: Weheartit

Door: Jitske