Lifestyle

Soy Wax Melts (geurkaarsjes!)

Geuren zijn erg persoonlijk en kunnen heel veel invloed op je hebben. Van de ene geur krijg je meteen hoofdpijn en van de ander word je vrolijk of rustig. Geuren creëren sfeer en kunnen zelfs herinneringen opwekken, je humeur verbeteren en je energie geven.

karsjes

Zoals je leest zijn geuren dus erg belangrijk, ook al ben je je er niet altijd van bewust. Nu het weer kouder wordt is het heerlijk om met een dekentje op de bank te kruipen, een leuke serie te kijken en een kop warme chocolademelk te drinken. Het enige wat hier voor mij nog ontbreekt, is een warme, gezellige geur in huis. De perfecte toevoeging: soy wax melts.

soy wax melts

Soy wax melts worden ook wel home fragrance, soy scents, soy melts of iets met die combinatie genoemd. Soy wax melts zijn geurende blokjes gemaakt van 100% ecologische sojawas vermengd met een hoog percentage geurolie. Afhankelijk van de hoeveelheid geurolie die is toegevoegd geven de blokjes 8 tot 10 uur geur af. De blokjes die ik heb geven 10 uur geur af door de hoge hoeveelheid geurolie. De blokjes zijn biologisch afbreekbaar.

geurkaarsjes

Van GeurCreatie heb ik cupjes gekregen om te testen. GeurCreatie heeft een hoop verschillende geuren die variëren van zachte net-gewassen-beddengoed-geuren zoals Clothes Line en Baby Clean tot aan fruitige geuren, bijvoorbeeld Blueberry Cheesecake en Lemon Chiffon. Er zijn ook kruidige geuren zoals Christmas Spices en Autumn. Ook zijn er frisse geuren zoals Rainforest en Spring Garden. Als laatste worden er ook nog dupes verkocht, zoals DKNY Be Delicious, een welbekend parfum dat ik zelf ook heb.

mystyle

Als groot fan van de DKNY geuren moest ik deze natuurlijk als eerste proberen. Voor de liefhebbers: van de DKNY Red Delicious is ook een soy wax melt! De enige die ik nog graag zou willen zien is de Fresh Blossom variant (hint!).

Je kunt de wax melt makkelijk uit het cupje drukken en in een oliebrandertje leggen. Als je een kaarsje aansteekt en in de ‘brander’ zet smelt de sojawas en wordt het een olie die een lekkere geur verspreidt door de ruimte. Je kunt het hele blokje in je brandertje leggen, maar je kunt er ook een stukje afsnijden als je vaker wilt wisselen van geur. Ook kan je een aantal verschillende geuren bij elkaar leggen, zodat de geuren gemixt worden.

mystyle

Als je het kaarsje uitblaast gaat de olie stollen en wordt het weer een harde substantie. Deze kan je zo vaak opnieuw aansteken als je wilt, want het verdampt niet. Ik heb deze geur een aantal avonden een uur of twee lang gebrand. Na zo’n vijf dagen was de geur er wel vanaf, de melt gaat dus inderdaad tien uur mee. Dan kan je de sojawas uit het brandertje halen en weggooien. Dit kan je het beste doen met een lepel en dan kan je een nieuwe geur kiezen.

soy waxm elts
Deze foto kon ik jullie niet onthouden: mijn hondje was ook benieuwd naar de geur en kwam even ruiken. Hier zie je dat ik de soy wax melt voor de tweede keer brand. Zoals je kunt zien begint de was hier net te smelten en wordt het weer een olie.

soy wax melts
De soy wax melts kosten €1,50 per stuk en zijn hier te koop.

Ik ben heel erg tevreden met de soy wax melts en kan soms niet wachten tot de geur uit de sojawas is, zodat ik weer een nieuwe geur uit kan kiezen. De volgende keer snijd ik de blokjes doormidden, dan kan ik sneller van geur wisselen. Ook is de geur dan iets minder sterk, wat ik zelf wel lekker vind.

Wat ook erg leuk is, is het cadeau doen van deze melts. Het is een cadeautje dat bij elke leeftijd past en het is een stuk origineler dan een bosje bloemen of een fles wijn. Ook kun je leuke setjes maken, zoals een wintersetje met warme, kruidige geuren voor je familie of vrienden met Kerst. Misschien is het ook leuk om te onthouden als setje met frisse lentegeuren voor Moederdag?

Van wat voor soort geuren houd jij het meest?

Door Renée Quekel van MyStyle