Lifestyle

Feng Shui in je slaapkamer!

We brengen veel tijd door in onze slaapkamer. De kleur van de muren, de accessoires, de meubels; het weerspiegelt wie wij zijn. Sommige mensen richten hun kamer volgens Feng Shui in. Dit geeft namelijk positieve energie. Wil jij dit ook? Hier een paar simpele tips!

Feng Shui komt uit de Chinese leer. Het brengt energie naar plaatsen waar dit ontbreekt. Dit kan heel makkelijk door bijvoorbeeld je meubels te verplaatsen! Zo wordt er harmonie in je kamer gecreëerd en zul je je meer in balans voelen.

feng

De slaapkamer is heel belangrijk. Je krijgt daar je nachtrust en waarschijnlijk maak je er ook wel eens huiswerk of chill je er met je vriendinnen. Slaap je niet goed? Dan kan het zijn dat de energie in je kamer niet goed verdeeld is. Feng Shui is dan misschien een oplossing!

Wij zetten een paar tips op een rijtje hoe je jouw kamer zonder al te veel moeite volgens Feng Shui kan inrichten!

1. Je bed
Zet je bed zo neer dat je vanuit je bed direct de deur kan zien. Is dit niet mogelijk? Gebruik dan spiegels. Zorg er wel voor dat het bed niet weerkaatst in de spiegel. Zet je bed echter niet in een directe lijn met de deur! Dit blokkeert de doorstroom van de energie.

feng

Meer balans in je kamer? Of een betere relatie? Zet dan twee dezelfde nachtkastjes naast je bed. Zet dezelfde spullen op de kastjes, dat zorgt voor saamhorigheid.

Hang geen planken of kastjes boven je bed! Deze houden de energie tegen en belemmeren de nachtrust.

2. Je muren
Zorg dat je muren in een rustgevende kleur geverfd zijn. Denk hierbij aan lichtblauw, geel, groen, lichtroze, wit en lavendel. Hierdoor kun jij je beter ontspannen.

Hang een mooie foto of schilderij in je kamer die je direct ziet als je opstaat uit bed. Dit zorgt voor een goed humeur.

3. Je bureau
Volgens Feng Shui is het beter om geen bureau in je slaapkamer te hebben. Kan het niet anders? Zorg dan dat je van achter je bureau je deur kunt zien. Plaats je bureau in de richting van het Noordoosten, want hier zit de kennis- en wetenschapsplek.

4. Je apparatuur
De Feng Shui is eigenlijk ook tegen apparatuur in je slaapkamer. Maar vooral in deze tijd is er geen ontkomen aan. Het is belangrijk dat apparatuur zoals je tv en je laptop 's nachts uit staan, het liefst met een kleedje er overheen. Dit voorkomt dat de slechte straling je nachtrust verstoort.

feng

5. Opruimen
Reinheid en orde is belangrijk. Zorg dus voor een schone en opgeruimde kamer. Als je wakker wordt in een rommelige en vieze kamer, dan belemmert dit jouw energie. Door wakker te worden in een schone kamer, kun je fijner wakker worden!

6. Je verlichting
De slaapkamer is een rustruimte. Zorg daarom voor zacht licht. Kaarsen zijn bijvoorbeeld goed licht, maar pas wel goed op met het vuur! Hang verder geen lamp boven je bed, maar zorg voor lichtpunten rondom je bed.

7. Je fitnessapparaten
Heb jij een fitnessapparaat in je kamer? Volgend de Feng Shui is dit niet goed. Dit symboliseert namelijk hard werken, terwijl een slaapkamer moet zorgen voor rust, ontspanning en romantiek.

8. Je meubels
Zorg ervoor dat je meubels ronde hoeken en vormen hebben. Vloeiende energie vaart niet bij rechte hoeken en lijnen.

Daarnaast is het goed als je meubels gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Dat betekent katoen, wol, hout en glas in hun oorspronkelijke tinten.

9. Je deur
Heel belangrijk: je deur moet goed open kunnen! Als je iets achter de deur hebt staan, blokkeert dit de energie.

feng

Ga jij je slaapkamer Feng Shui inrichten?

Bron: hoedoe, sochicken, woonrubriek
Bron beeld: weheartit

Door: Emma

Bedankt voor de tip, Nina!