Lifestyle

Show je kamer: Elianne

Show je kamer is de rubriek om jouw kamer in de spotlight te zetten. Iedere week gluren wij in de kamer bij een van onze lezeressen die haar deuren voor ons en jullie opent! Wat is hun stijl en waar shoppen ze hun meubeltjes? Deze keer: de kamer van Elianne.

“Hoi! Ik ben Elianne en sinds een half jaar woon ik ein-de-lijk een soort van op kamers. Voor mij was dit de eerste keer om mijn kamer geheel naar eigen smaak in te richten! Eigenlijk kwam ik net een paar vierkante meter tekort voor mijn felbegeerde inloopkast, maar met een uitbundige creatieve geest lukte dit toch op een kamer van zeventien vierkante meter.

show je kamer

show je kamer

show je kamer
Voor elke dag van de maand een ander paar schoenen?

Met een beetje hulp van Marktplaats (met mijn eigen autootje cross ik heel Nederland door) Ikea, Action, de kringloopwinkel en zowel een linker- als een rechterhand, heb ik er nog best iets heel leuks van kunnen maken. Al zeg ik het zelf.

Ik heb een hoekkast van de Ikea dwars in mijn kamer gezet, zodat het een soort afscheiding creëert tussen mijn inloopkast en mijn ‘was hoekje’. Op de achterkant van mijn kast heb ik platen geschilderd in deels krijtbordverf en deels gebroken wit. Dit heb ik volgehangen met schilderijtjes en beplakt met een paar muurstickers van de Ikea.

show je kamer

show je kamer

Naast mijn wastafel staat een ouderwetse dekenkist, die ik wit heb geschilderd. Dit gebruik ik als wasmand. Daarboven hangt een kastje waar mijn handdoeken in liggen. Boven in staan mijn spitzen, afgesleten balletschoentjes – jup, ik heb een voorliefde voor dans – en een canvas doek met een tekening die ik ooit eens heb gemaakt.

show je kamer

show je kamer

show je kamer

De andere helft van mijn kamer is een beetje mijn leefhoekje. Mijn bedbank van de Ikea functioneert overdag als bank met een leuk plaid en een paar kussentjes erop. Verder staat er een heerlijke schommelstoel, ook van Ikea, naast het raam. Bovenop mijn vitrinekastjes en mijn grote kledingkast heb ik een paar leuke opbergboxen van de Action. Staat erg leuk én ze zijn erg functioneel. Al mijn troepjes gooi ik in al die dozen en niemand die het ziet!

show je kamer

show je kamer

show je kamer

show je kamer
Het nachtkastje komt van de kringloop en heb ik wit geschilderd.

show je kamer

Tegen het scheidingstuk van mijn kast staat een klein bureautje voor mijn laptop. Met nadruk op klein 🙂 Aangezien ik de slechte gewoonte heb om alles wat ‘tafel’ heet vol te gooien met troep en ik vervolgens alsnog met mijn boeken op de grond ga zitten bij gebrek aan werkruimte, heb ik er nu maar bewust voor gekozen om een mini-tafeltje. Ik moet zeggen, het werkt geweldig goed! Nu ben ik genoodzaakt om de boel meteen op te ruimen. Aangezien mijn kamer nu ook leefruimte is houd ik het een stuk netter.

show je kamer

show je kamer

show je kamer

show je kamer

Toen ik hier wilde wonen heb ik een tijd moeten brainstormen hoe ik de piano, die ik per sé mee wilde verhuizen, nog een plekje kon geven. Ik heb wekenlang gedacht, gemeten, geschoven en op schaal getekend, maar ik kwam er niet uit. Tot ik op een helder moment het eindelijk wist: waarom niet mijn kledingrek iets meer gebruiken als sieraden- en accessoires rek en daaronder de piano plaatsen?

show je kamer

show je kamer

Ik woon in een kleine leefgroep onder begeleiding. We hebben ieder een eigen kamer met de luxe van tuindeuren en een eigen terrasje. En ik geef toe: het is heerlijk om met een lekker temperatuurtje mijn tuindeuren wijd open te zetten en binnen de vogeltjes te horen fluiten! En oh ja: ik houd erg van bloemetjes en plantjes. Helaas zijn mijn vingers iets minder groen dan mijn voorliefde voor plantjes, maar ik heb nog de stille hoop dat ze langer dan een maand blijven leven tegen de tijd dat ik veertig ben :)”

show je kamer

show je kamer

Ben je ook zo trots op & happy met je kamer? Stuur dan je foto + informatie over jezelf, je kamer en je stijl o.v.v. "Show je kamer" naar info@girlscene.nl en wie weet sta jij straks met je kamer op Girlscene.nl!

Wat vind jij van mijn kamer?

Door: Elianne