Food

Chocoladecake

Wat is er lekkerder dan chocolade? Mmm, niet veel (vind ik dan). Vandaar dit superlekkere recept voor een chocoladecake. Best makkelijk te maken en je verrast er je hele familie of vriendinnengroep mee!

Ingrediënten (voor 1 cake)

Boter, om de cakevorm mee in te vetten
350 ml ongezoete cacaopoeder, en nog wat extra om te bestuiven
675 ml bloem
675 ml suiker
1 1/2 eetlepel bakpoeder
1 1/2 theelepel zout
180 ml plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
375 ml karnemelk
1 1/2 theelepel puur vanille extract
3 grote eieren, licht geklopt
375 ml warm water

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een cakevorm in en bestuif deze met wat cacaopoeder. Klop de cacaopoeder die niet blijft plakken eruit.
Zeef de cacaopoeder, bloem, suiker, bakpoeder en zout in een kom. Mix het geheel op een lage stand met de deeghaken en voeg al mixende de olie, karnemelk, vanille, eieren en warm water een voor een toe, waarbij je na elke toevoeging alles goed mengt. Mix het geheel op een hogere stand tot een glad beslag, dit duurt ongeveer 2 minuten.
Giet het beslag in de cakevorm, als je nog wat beslag over houdt kun je dit voor bijvoorbeeld muffins gebruiken. Zet de cakevorm in de oven en bak de cake ongeveer 45 minuten. Halverwege de baktijd moet je de bakvorm wel even draaien (niet op zijn kop! Maar zorg dat de linkerkant nu rechts in de oven komt te staan en andersom) De cake is gaar wanneer je er een prikker (of breinaald) in steekt en deze er zonder cakeresten uit komt.
Zet de cake in de vorm op een rooster en laat deze 20 minuten afkoelen, haal de cake dan uit de vorm en laat deze helemaal afkoelen.

Met dank aan Marinka