Food

Buttercreme frosting

Cupcakes bakken doet iedereen wel eens (en als je dat nooit doet, begin er dan mee, want het is heel leuk!) en ze daarna opeten natuurlijk ook. Maar je kunt je cupcakes ook versieren met een frosting, wat het lekkerder maakt én je cupcake ziet er een stuk mooier uit! Daarom: het recept voor de zogenaamde buttercreme, de perfecte frosting voor je cakeje.

Wat heb je nodig voor vanille buttercreme:

200 gram boter
200 gram poedersuiker
twee eetlepels melk

(Er zijn verschillende verhoudingen tussen de boter en poedersuiker. Wanneer je vaker buttercreme maakt kan je een beetje uitproberen wat je het lekkerst vindt).

Wat ga je doen:

1. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en mix dit voor ongeveer 3 – 4 minuten. De boter mag er niet meer geel uitzien, het moet een beetje luchtig en vooral zacht zijn geworden.2

2. Voeg de helft van de poedersuiker en de melk toe en mix dit totdat het glad is.

3. Voeg de rest van de poedersuiker toe en mix weer totdat je een gladde substantie hebt.

Klaar is je standaard buttercreme. Supersimpel! Als je buttercreme te dun is, kan je er nog wat extra boter en poedersuiker bij doen. Is het juist te dik? Doe er dan voorzichtig nog wat melk bij.

 Je kunt nu als je wilt een kleurstof toevoegen voor een leuk kleurtje. Ook kan je je uitleven met nootjes, cacao, gesmolten chocola, pindakaas, aroma’s… Je kunt heel veel kanten op met buttercreme.

Als het klaar is kan je het met een spuitzak op je cupcakes spuiten of het met een mes over je cupcake strijken.

door onze redactrice Cynthia