Food

Aparte recepten met… chocola!

Chocola kun je natuurlijk zó in een reep eten, op je boterham smeren, met melk mengen voor chocomelk of verwerken in een lekkere taart, muffin of toetje. Maar je kunt er ook nog méér mee!

Ik kreeg deze twee tips van een Girlscene member. Ze klinken in eerste instantie vreemd, maar probeer het eens: echt lekker!

Chocoladecroissants uit het tostiapparaat

Koop een (chocolade)croissant bij de Albert Heijn. Doe er chocoladepasta op. Wat j wilt: melk/puur/wit/hazelnoot/duo penotti/met krokante stukjes erin… er zijn echt superveel soorten chocoladepasta tegenwoordig!

Doe het nu in het tostiapparaat. Dan moet je even een paar minuten wachten tot de chocoladepasta gesmolten is… en klaar! Je kunt ook blokjes chocolade ertussen doen en wachten totdat dat gesmolten is, maar dat duurt wel wat langer natuurlijk. Ook kun je er bijv. geschaafde amandelen nog op doen. Geloof me: it’s delicious!

Wil je een beetje op de lijn letten, haal dan een meergranencroissantje in plaats van een gewone en eventueel light/minder suiker chocopasta.

Ijs met chocoladepasta
Dit klinkt als een vreemde combinatie, maar het is echt lekker! Hiervoor moet je van Nutella chocoladepasta gebruiken; andere kan ook, maar deze is het lekkerst. Roer de chocoladepasta door je ijs en je hebt een soort zelfgemaakt Ben&Jerry mix.

Smakelijk!