Food

Julia’s in Amsterdam

Ik kom zelf heel vaak op Amsterdam Centraal Station en sinds een tijdje zit er "Julia’s"; iets wat er uit zag als Italiaanse fastfood. Na vaak voor bij te zijn gelopen, ben ik er deze week voor het eerst gaan eten!

Het is echt een superleuk concept, vind ik. Maar ik ben dan ook echt fan van Italiaanse pasta’s…
Anyway: het gaat zo. Bij de kassa kies je uit een pastasoort (naturel, volkoren of gevulde) en een saus (er zijn er 7: van bolognese tot carbonara tot zalm-room). Je betaalt en krijgt een bonnetje; in de keuken verderop wordt je pasta gemaakt terwijl je er zelf bij staat te kijken! Ook kun je nog kiezen voor extra kaas, spekjes, wat rucola enzovoorts. Dat doen ze er zo gratis bij. Super! Zo’n pasta kost rond de vijf euro.
Natuurlijk kun je er nog meer eten: er zijn lekkere broodjes (zoals een spinaziebroodje en met zongedroogde tomaatjes) voor 1 of 2 euro, een salade caprese (met tomaat, basilicum en mozzarella). En er is zelfs Italiaanse tiramisu…

Je kunt je bestelling vervolgens meenemen (in een handig doosje) of in het restaurant achterin opeten. Het interieur is lekker modern Italiaans én de tafeltjes zijn zelfs leuk: op elk staat olijfolie, zout, peper en een potje kruiden, bijvoorbeeld tijm of peterselie.

Ik hoorde dat onlangs ook een tweede Julia’s op station Leiden is geopend. Meerdere zullen volgen! Ik kan niet wachten…