Food

Supersimpele oefeningen voor thuis

Misschien zie je al tegen het moment op om weer in bikini te verschijnen. Of vind je dat je na de wintermaanden gewoon weer wat strakker in je vel mag zitten. Als dit het geval is, lees dan snel verder! Want Girlscene heeft voor jou drie oefeningen op een rij gezet die goed zijn voor jouw buik, benen, billen, rug en voor de voorkant van je dijen. De oefeningen zijn super simpel, kosten niet meer dan tien minuten per dag én je kunt ze dagelijks herhalen voor bijvoorbeeld het slapen gaan. Let’s work it out!

Oefening 1: buik

De meest bekende en gebruikte buikspieroefening blijft natuurlijk de sit-up. Deze variant is iets anders.
Ga op je rug liggen met je gezicht naar boven, houd je benen van de grond en buig je knieën in een hoek van negentig graden. Leg je handen achter je hoofd (luchtig, ga niet aan je nek trekken), beweeg daarna tegelijkertijd je bovenlichaam en je benen naar elkaar toe en beweeg weer terug in de uitgangspositie. Het is dus een hele korte beweging, maar als je het goed doet voel je je buikspieren branden!
Bij deze oefening is het belangrijk om je buikspieren aan te spannen terwijl je bovenlichaam en je benen samenkomen. Je laat je buikspieren weer rusten als je terug gaat naar de uitgangspositie.

Doe twee series van vijftien tot twintig oefeningen en houd één minuut rust tussen de series door.

Oefening 2: benen & billen

De volgende oefening heet in de echte sportwereld ‘lunge’ en is heel erg goed voor je benen en billen. De oefening gaat als volgt. Je gaat rechtop staan met je voeten ongeveer vijftig centimeter uit elkaar (op heupbreedte) en je zet je handen in je zij. Vanuit deze positie zet je een grote stap naar voren met je linker- of rechterbeen. Zak naar beneden totdat je voorste been een hoek van negentig graden maakt en je knie van je andere been net niet de grond raakt. Zet daarna krachtig af via je voorste been en je hiel tot je weer rechtop staat. Om rugklachten te voorkomen is het belangrijk om je rug recht te houden gedurende deze hele oefening.

Doe twee series van tien tot twaalf oefeningen en houd weer één minuut rust tussen de series door.

Oefening 3: billen, rug & voorkant van je dijen

Ga op je rug liggen en vouw je handen achter je hoofd. Span de spieren van je rug en je billen aan terwijl je je schouders en benen van de grond omhoog tilt. Houd deze positie een paar tellen vast en laat je daarna weer rustig zakken naar de uitgangspositie. Belangrijk is dat je de beweging langzaam en gecontroleerd uitvoert. Als je het goed doet voel je op een gegeven moment vooral je rugspieren, je bilspieren en de voorkant van je dijen.

Doe twee series van tien oefeningen en houd weer één minuut rust tussen de series door.

door Marijke