Food

Gezonde zomer snacks

In de zomer heb je vaak geen behoefte aan grote maaltijden die zwaar op de maag liggen. Luchtige, gezonde tussendoortjes vallen dan veel meer in de smaak. Weet je niet zo goed wat voor soort tussendoortjes? Lees dan snel verder, want ik heb een aantal gezonde zomersnacks voor je uitgezocht.   

Smoothie

Een ontzettende gezonde dorstlesser die heel makkelijk te maken is. Je mixt wat fruit naar keuze met wat yoghurt of roomijs door elkaar en klaar is je smoothie!

Fruit- en/of groentesalade

Meng verschillende fruitsoorten of groenten door elkaar en je hebt een supergezond tussendoortje. Daarnaast is de salade lekker fris en ligt -ie niet zo zwaar op de maag.

Waterijs

Waterijsjes zijn helemaal niet zo slecht voor je als je denkt. Zo bevat bijvoorbeeld een raketijsje slechts veertig calorieën.

Je hebt nu ook de nieuwe Solero Berry Berry van Ola. Dit ijsje is gemaakt van aardbeienijs met bosvruchtensorbet en stukjes bosvruchten. De nieuwe Solero bestaat vijftig procent uit echt fruit en bevat maar 99 calorieën. Smullen maar!

Barbecue

In de zomer wordt er natuurlijk weer volop gebarbecued en veel vette dingen gegeten. Toch hoeft barbecueën niet eens zo slecht te zijn. Sowieso wordt al het eten gegrild en dat is een manier van koken waarbij weinig vet wordt gebruikt. Als je daarnaast erop let dat je geen vette vleessoorten en sauzen eet, is er weinig aan de hand. Kies voor vleessoorten zoals kip of biefstuk. Ook kun je naast al het vlees gezonde salades maken. 

Fruit to Go

Nieuw is de gezonde fruitsnack Fruit to Go. Eén verpakking is gelijk aan één portie fruit en verder bevat de fruitsnack geen conserveermiddelen en kleur- & smaakstoffen.

Fruit to Go is lekker fris en zit in een handige knijpverpakking. Ook heeft de fruitsnack een hersluitbare dop, dus het is ook makkelijk mee te nemen naar het zwembad of strand.

Door Marijke