Food

Feestelijke taarten, cupcakes & koekjes

Een verjaardag, Moederdag of gewoon een verwendag, er is altijd wel een gelegenheid waarbij koekjes en gebak heel erg goed van pas komen. En wat is er leuker dan er zelf mee aan de slag te gaan? Je eigen taarten, cakejes en koekjes bakken en versieren is echt helemaal niet moeilijk. De Koekjesfee helpt je een handje met haar boek ‘Feestelijke taarten, cupcakes & koekjes’.

Het boek begint met de materialen die je nodig hebt, en je zult zien dat je de meeste gewoon al in huis hebt. Vervolgens kun je beginnen met taarten, cupcakes en koekjes te bakken volgens de basisreceptuur. Het is erg handig dat het basisgebak gemakkelijk kunt invriezen, zodat je het op de dag zelf alleen maar hoeft te ontdooien en te versieren. Het versieren wordt duidelijk uitgelegd, zodat je stap voor stap te werk kunt gaan. Het begint bij het bekleden van de taart, cakes en koekjes, en eindigt met leuke figuurtjes en versieringen. Een dennenboom met kerst, een hartje of een liefdesbrief voor Valentijn. Alles is mogelijk! Aan het einde van het boek staan handige sjablonen, die je kunt uitknippen. Deze kun je gebruiken voor de vormen die je uiteindelijk in het deeg of het marsepein wilt.

De koekjes in de vorm van bikini’s zijn echt super schattig! Leuk voor je vriendinnen, familie en kennissen op je verjaardag. De cupcakes met strikjes, bloemetjes en krulletjes zien er ook overheerlijk en erg uitnodigend uit…

Het is boek is nu in de winkel te koop voor €19,95.

door Danique