Food

Bijzondere sport: Acrobatische rock-‘n-roll

Iedereen, of nouja bíjna iedereen, sport. Dansen, hockey, tennis, voetbal, paardrijden… Maar sommige meiden doen aan een wel héél bijzondere sport. Deze keer: Rosanne, zij doet aan Acrobatische rock-‘n-roll!

1. Vertel eens iets over jezelf?

Ik heet Rosanne en ik ben 13 jaar. Ik zit in 2VWO en ik hou van Girlscene bezoeken, creatief bezig zijn, dansen en leuke dingen doen met mijn vriendinnen.

2. Aan welke bijzondere sport doe je?

Ik doe al vanaf mijn negende aan Rock and roll acrobatiek. Dat is dansen met allemaal acrobatische kunsten ertussen. Ik dans met mijn danspartner en in het team. Dit doe ik in België, omdat daar de dansscholen beter zijn.

3. Hoe ben je daar zo bij gekomen?

Mijn peetoom deed het al langer. Toen ik nog klein was deed hij die acro’s met mij. Vanaf dat moment wilde ik het ook gaan doen. Maar danspartners zijn moeilijk te vinden, dus toen ik negen was ben ik pas echt gaan rock and rollen.

4. Wat is er bijzonder aan jouw sport?

Het is heel afwisselend, omdat je danst en acro’s doet. Ook kun je al snel meedoen met wedstrijden.

5. Hoeveel tijd ben je er mee kwijt?

Het is echt hard werken, dus je moet veel trainen. Ik zelf train twee keer per week ongeveer twee à drie uur. En dan komt de reistijd er ook nog bij.

6. Doe je wel eens mee met wedstrijden? Zo ja, heb je wel eens wat gewonnen?

Toen ik 9 was heb ik het Belgisch en Open Nederlands kampioenschap voor de Junioren-Debutanten klasse gewonnen. En de Belgium Cup heb ik ook gewonnen. Dat is een prijs die je krijgt voor het winnen van de meeste kleine wedstrijden. Nu dans ik in het team en ik hoop dat we het Belgisch kampioenschap winnen. Volgend jaar ga ik waarschijnlijk met mijn partner dansen in de C-klasse.

7. Waarom zouden andere meiden ook aan deze sport moeten doen?

Omdat je er discipline, zelfvertrouwen en een topconditie van krijgt. En omdat het gewoon een super leuke afwisselende sport is!

Door Marijke