Het boek begint met de ‘know-how’ in het hoofdstuk ‘de zoete school’. Hierin krijg je allerlei informatie die je als beginner moet weten, zoals alles over chocolade en suiker. Sommige recepten zijn stap-voor-stap gefotografeerd dus mislukken kan bijna niet.
Vervolgens is het boek ingedeeld in ‘candyshop’, ‘alledaagse desserts’, ‘desserts voor zondag’, ’stevige zoete trek’ en ‘compote, sauzen en drankjes’. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een basic: suikerwerk, bladerdeeg, schuim, soufflé en zoete voorraden. De recepten zijn gemakkelijk te maken en de moeilijkere onderdelen in een recept worden vaak uitgelegd in de tips en weetjes aan het begin van het hoofdstuk.
Sweet Basics is, zoals de cover van het boek al verklapt, alles wat je nodig hebt om het leven kleur, smaak en nieuwe energie te geven. De schrijvers Cornelia Schinharl & Sebastan Dockhout hebben dat wel waar gemaakt!
Het is boek is nu in de winkel te koop voor €22,50.
door Danique