Food

Zelf kipnuggets maken

Een tijdje geleden zag ik een recept op televisie om zelf kipnuggets te maken. Snel en gezond, want kip is gezond, en verder heb je alleen crackertjes en yoghurt nodig!

Toen ik over het recept twitterde, vroegen een heleboel meiden me: hoe maak je dat?! Nou, hier vertel ik het je!

Je neemt kipfilet. Ik vind haasjes fijn, maar je kunt ook een hele filet kopen en die zelf snijden. Je hebt ook heel dun gesneden stukjes kip, kant en klaar te koop, maar die zijn weer té klein.

Magere yoghurt in een kommetje

Verkruimel crackertjes in een diep bord. Ik heb het ook wel eens gedaan met granenkoekjes toen ik geen crackertjes had. Is ook lekker! Ik gebruik naturel crackers, maar die met kruiden erin zijn nog lekkerder.

Haal een kipfilet eerst door de yoghurt, laat een beetje afdruppen, en haal dan door de kruimeltjes. En dan op een bakplaat of in een ovenschotel.

De oven in; zo’n 12 minuten op 200 graden. Het ligt aan de grootte van de nuggets hoe lang het moet. Gewoon even doorsnijden en als het mooi wit is van binnen (niet roze!) en de buitenkant bruin, dan zijn ze goed.

Klaar! Ze zien er misschien niet zo mooi uit als bijvoorbeeld kipnuggets van een fastfoodketen, maar lekker zijn ze zeker…!