Food

Hangop met frambozencoulis

In de zomer eet ik graag als toetje een ijsje. Maar elke dag een ijsje, dat gaat natuurlijk wel vervelen. Nu was ik laatst bij La Place in de V&D. Daar zag ik een zomertoetje staan: hangop met frambozen coulis. Ik had dit nog nooit gegeten dus ik besloot het te nemen. En wat is dit lekker zeg! Lekker fris en een keer iets anders dan ijs!

Ik besloot dit zelf te maken… en eigenlijk is het helemaal niet moeilijk!

Benodigdheden voor de hangop (voor 4 personen)

1 liter Griekse yoghurt
Een zeef
Een theedoek
Een beslagkom of een grote bak
Een zakje vanillesuiker
Vershoudfolie

Benodigdheden voor de coulis

200 gram frambozen (houd er 4 apart voor de garnering)
Poedersuiker
Staafmixer
Eventueel een kleine zeef

Hoe doe je het?

Hang de theedoek in de zeef. Zet de zeef op de bak en giet de yoghurt in de theedoek. (Let op! De zeef mag de bodem van de bak niet raken). Dek dit af met een stuk vershoudfolie en zet dit in de koelkast. Laat dit zeker 3 tot 4 uur staan totdat de yoghurt is uitgelekt (dit zie je doordat de yoghurt helemaal ingedikt is).

Voor de coulis: meng de frambozen met de poedersuiker. Pureer dit vervolgens met een staafmixer of doe het in de blender. Je zou dit mengsel nog door een zeef kunnen halen zodat alle pitjes en grove stukken eruit zijn en je een gladde massa overhoudt.

Neem nu 4 glazen en doe als eerste een klein laagje coulis in het glas. Schep hierop de hangop en vervolgens weer een laagje coulis. Schep hierop weer een laag hangop. Garneer alle glaasjes met een framboos en dan smullen maar!

door Demi