Food

Frozen yogurt

Als je vaak op celebritywebsites kijkt, zie je de sterren aan de lopende band met "frozen yogurt" lopen. In het Nederlands is dat gewoon yoghurtijs, maar in Hollywood lijkt het wel de snack van de dag!

Het is ook een stuk gezonder dan een doorsnee B&J ijsbekertje, want yoghurt bevat weinig calorieën en vet. En dan heb je in L.A. natuurlijk nog de extra low-fat versies…

Zoek op Google maar eens op "frozen yogurt" + celeb en je krijgt een hele rits sterren die het eten, het liefst op straat, voor de paparazzi. Move over chihuahua of Blackberry, de ‘frogurt’ is de nieuwste accessoire!

De populairste plek om ‘t te halen is trouwens Pinkberry, een keten die het toetje verkoopt. Ze begonnen in Los Angeles – where else – maar hebben nu 73 winkels in Amerika. Ze verkopen er een heleboel soorten yoghurtijs, en allerlei verschillende ‘toppings’ (zoals amandelen, chocolate chips, Cocoa Pebbles, cookies ‘n cream, witte chocolade schaafsels, etc…). En de celebs kunnen de frogurt van Pinkberry goed hebben, want een bakje bevat maar 70 calorien. Da’s nog minder dan een bruine boterham…

Hilary Swank in de Century City Mall today in Los Angeles, waar ze hun frogurt haalden bij Pinkberry.

Niet alleen in L.A. is het ijsje populair, ook in New York! Whitney Port eet de hare in de New Yorkse West Village, tijdens het filmen voor "The City"

Stephanie Pratt (de zus van Spencer) haalt een bakje bij Yogen Fruz in Beverly Hills

Miley Cyrus geniet van haar frozen yogurt bij YogurTree in Los Angeles

Sophia Bush werd gespot in SoHo, New York, met een bakje frogurt

Ons recept voor frozen yoghurt (maar dan niet zo calorie-arm):

Ingrediënten

1,5 dl volle yoghurt
0,5 dl creme fraiche
50 g witte basterdsuiker
150 g diepvries bosvruchten of aardbeien of frambozen

Hoe doe je het?

Pak een diepvriesbakje en doe daar de yoghurt, de creme fraiche en de suiker in. Goed roeren! Zet het in de diepvries voor ongeveer 2 uur. Daarna kun je het lekker opeten! Als je wil kun je het nog mixen in de keukenmachine met bevroren vruchten, zoals frambozen, bessen of aardbeien.