Food

Bijzondere opleiding: dansacademie

In de rubriek "Girlscene meiden & hun opleiding" interviewen we Girlscene bezoekers met een leuke studie. Dit keer: Florence, zij volgt de vooropleiding van Dansacademie Lucia Marthas in Amsterdam.

Vertel eens wat je over jezelf…

Ik ben Florence en ben (bijna) 15 jaar. Mijn grootste hobby is dansen en daarnaast houd ik van winkelen, leuke dingen doen met vriendinnen, muziek luisteren, series kijken, naar het strand gaan en reizen.

Wat voor bijzondere opleiding doe je? En op welke school?

Ik volgt de vooropleiding van Dansacademie Lucia Marthas in Amsterdam.  

Hoe ben je daar zo bij gekomen?

Ik las vaak bij aftitelingen van shows op televisie: "met dank aan de dansers van Dansacademie Lucia Marthas". Veel kandidaten van programma’s als ‘DancingQueen’ en ‘So You Think You Can Dance’ hebben ook deze opleiding gevolgd en afgerond. Toen dacht ik al, van: ‘later wil ook de Lucia Marthas gaan doen!’
Toen kwam ik erachter dat je als leerling van het voortgezet onderwijs ook een vooropleiding kunt doen. In eerste instantie was ik aan het twijfelen, omdat ik dacht dat ik elke dag naar Amsterdam moest reizen. Tot er elke vrijdag en zaterdag een weekendklas bleek te zijn voor mensen die niet in Amsterdam wonen. Dit was voor mij de ideale uitkomst en schreef ik mij meteen in voor de auditie. Van de ongeveer 80 deelnemers, zijn er maar zo’n 10 mensen aangenomen waaronder ik! Na de zomer begonnen de eerste lessen en het is echt heel erg leuk!

Wat is er bijzonder aan jouw opleiding?

Mijn opleiding is bijzonder, omdat het een opleiding is voor meiden (en een paar jongens) die gewoon nog naar school gaan. Ze gaan door met trainen totdat je geslaagd bent en het niveau hebt bereikt van een HBO of MBO opleiding.

Vertel eens iets over leuke projecten/opdrachten die je op de opleiding hebt moeten doen?

Ik ben net pas met de opleiding begonnen, dus heb eigenlijk alleen nog maar getraind. Lucia Marthas werkt samen met veel shows, zoals bijvoorbeeld het Junior Songfestival, de kinderen die je daar ziet dansen komen allemaal van de vooropleiding.

Waarom zouden andere meiden ook deze opleiding moeten volgen?

Het is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd, maar ik raad het zeker meiden aan die van dansen hun beroep willen maken. Maar ook voor degene die het leuk vinden om in het weekend te dansen samen met de mensen die dezelfde hobby hebben. Ikzelf kijker vaak de hele week al ernaar uit, omdat het elke keer weer genieten en super gezellig is! Je krijgt in ongeveer alle dansstijlen les, en je merkt echt dat je steeds beter wordt, choreografie sneller oppikt, leniger en sterker wordt.

Voor meer informatie neem eens een kijkje op de site van Lucia Marthas.