Food

Proeverij @ Starbucks Amsterdam Centraal

Redactrice Danique en stagiaire Shelley deden de ultieme Starbucks test: zij probeerden de Starbucks op Amsterdam Centraal uit. We kennen Starbucks van de koffie, maar wat is er allemaal nog meer te vinden?

Eenmaal aankomen in de Starbucks werden we omring door de lekkere geuren van koffie en veel zoetigheid. Naast de geuren werden we ook door het zicht verleid: heerlijke taarten, cakejes, koekjes, donuts en chocoladerepen.

Cakes

Onze magen konden deze overheerlijk verleidingen niet weerstaan en begonnen aan onze eerste test: ‘De taart test’. Met de keuze uit: ‘Raspberry White Chocolat’, ‘Carrot Cake’ en ‘Chocolat Cake’, koos Shelley voor ‘Raspberry White Chocolat’ en Danique voor ‘Chocolat Cake’.
De naam ‘Chocolat Cake’ dekt volledig de lading van de taart: machtig, vol van smaak en een pure chocolade sensatie. Eigenlijk gewoon overheerlijk, dus een dikke 10! De ‘Raspberry White Chocolat’ valt zwaar, maar is lekker fris en zoet qua smaak. Rapportcijfer: een 9, want hij kan toch niet tippen aan de ‘Chocolat Cake’. We geven wel als suggestie mee: mocht je de neiging krijgen om veel zoetigheid te bestellen? Doe dit niet, want het is erg machtig. Wij zaten namelijk al na een aantal happen aardig vol…
De taarten zijn € 3,75 per stuk, maar verschillen wel erg qua grootte. Aangezien ‘Chocolat Cake’ wel twee keer zo groot was als de ‘Raspberry White Chocolat’. Mocht je een taart bestellen en krijg je deze niet op, don’t worry! Je kunt bij de kassa een zogenaamde ‘doggiebag’ (een kartonnen taartvorm) vragen, om daar de overige restjes van je taart in te stoppen.

Frozen Frappuchino’s

De tweede test: ‘Frozen Frappuchino’s’. Hierbij hadden we een moeilijke keuze te maken, uit: ‘Caramel’, ‘Coffee’, ‘Mokka’, ‘Java Chip’, ‘Strawberries and Cream’, ‘Chocolat Cream’, ‘Caramel Cream’, ‘Vanilla Cream’, ‘Raspberry Blackcurrent’ en ‘Mango Passion Fruit’.
Danique koos voor ‘Raspberry Blackcurrent’ en Shelley voor ‘Mango Passion Fruit’. Speciaal voor Monique (die druk aan het werk op de redactie was) besloten we de ‘Caramel Cream’ mee te nemen.
Na een aantal minuten gewacht te hebben, verschenen een voor een de frappuchino’s. De ‘Raspberry Blackcurrent’ is lekker fris en heeft wat weg van bessen met rooibosthee. Heerlijk voor een warme zomerdag en het krijgt een dikke 8.
De ‘Mango Passion Fruit’ is zoet, fris en fruitig. Rapportcijfer: een 8.5.
Monique vindt de ‘Caramel Cream’ goddelijk, vol van smaak en lekker romig. Rapportcijfer: een absolute 10! De frappuchino’s verschillen qua prijs: een kleine is € 3,95, een middelgrote € 4,95 en een grote € 5,45. Hierbij zeggen we wel: groot is echt gigantisch!

De kaart:

Wil je graag een Starbucks mok, dan kun je die daar voor € 9,95 kopen. Daarnaast kun je er ook heerlijke koffie(bonen), thee en zoetigheid kopen. Genoeg te zien dus!

Het was een erg geslaagde middag, voorzien van heerlijke frozen frappuchino’s, zoetigheid, servicegericht personeel en zeker klantvriendelijk! Wanneer kunnen we terug??

door Danique & Shelley