Food

Aardbeien popsicles maken

Wat is er nu lekkerder dan op een warme zomerdag een verkoelend ijsje te eten? Om het totaalplaatje compleet te maken hoort de zee, het strand, heerlijk eten en relaxen met je vrienden er natuurlijk ook bij. Op Styleathome.com vond ik een recept hoe je zelf aardbeien popsicles moet maken.

Dus ben je wel toe aan een verfrissing? Kijk dan hieronder voor het recept. Ik kan je één ding vertellen: het is echt easy!

Ingrediënten:

– 455 gram gewassen aardbeien, siroop of yoghurtdrink
– 8 eetlepels zure room, water of melk
– 4 eetlepels melk
– 3 eetlepels kristalsuiker
– 2 eetlepels sinaasappelsap

Pak de aardbeien bij de hand en stop ze samen met de andere ingrediënten in een blender. Mix vervolgens het geheel tot een heerlijke smoothie. Heb je dit gedaan? Verdeel dan het mengsel in de ijsvormpjes die je bij de Blokker, Hema, V&D en de Bijenkorf kunt kopen. Wacht nog even met de vormpjes in de vriezer te stoppen, aangezien een ijsje zonder stokje natuurlijk niet compleet is. Stop het stokje in het ijsje en laat het geheel ongeveer zes tot acht uur in de vriezer.

Tip: het is altijd moeilijk om de waterijsjes uiteindelijk uit de vormpjes te krijgen. Breng ze dan even in aanraking met warm water en je krijgt ze er binnen no time uit geduwd!

Veel succes en enjoy!

door Danique